Sicilië reisblogs

Don juans en schapenhoeders

LouisetenHave was er(tot 17 apr 2009) Gepost op 14 apr 098 reacties

Terwijl het zonnetje in Nederland plots lekker is begonnen te schijnen, is het weer in Sicilië steeds juist omgeslagen. Maar ook slecht weer levert soms mooie beelden op.
Zo waren we gisteren bij de Scala dei Turchi. De dreigende lucht stak mooi af tegen de hoge rotsformaties. Een groothoeklens is noodzakelijk om de grootsheid van het landschap vast te kunnen leggen. Een toerist op de foto is vaak niet wenselijk, maar in dit geval juist praktisch, want anders heb je eigenlijk geen idee van de immense afmetingen.
Dit gebied aan de zuidkust is weliswaar een gebaand pad, maar het is dan ook het enige in die omgeving wat de moeite van het bezichtigen waard is. In de buurt deze ‘Turkse trappen’ vind je voornamelijk lido’s; uit de grond gestampte vakantieoorden, waar vooral Italianen en Sicilianen hun tijd doorbrengen wanneer het mooi weer is. Als de zon niet schijnt, is het gebied uitgestorven.

Italiaan in hart en nieren
Een paar dagen eerder, toen het weer ons nog enigszins goedgezind was, streken we neer in Sant’Angelo Muxaro. Een prachtig, authentiek Siciliaans dorp waar we meteen twee dagen zijn gebleven – al had ik er een maand kunnen blijven, zo fantastisch vond ik het! Toen we aankwamen, vroeg ik de weg bij een restaurantje. We werden doorverwezen door naar een andere persoon, die ons weer verder doorverwees en zo ging het maar door. Ik lieg niet als ik zeg dat we na twee dagen het gehele dorp kenden.
Wandelend door het dorp stuitten we op een groep oude mannetjes, die rustig in de middagzon met elkaar zaten te keuvelen. Het was voer voor prachtige portretten. Een mannetje bij uitstek, had de grootste lol en zat de hele tijd grapjes te maken. En zoals een Italiaan betaamt, kon hij het niet laten om te proberen mij te versieren, terwijl zijn compagnon er hoofdschuddend naast zat. Een 18-jarige in het lichaam van een 86-jarige, beter kan ik het niet omschrijven.

Schapen melken
Toen we de volgende dag weer op pad gingen, troffen we niet verder buiten het dorp een schapenhoeder. Enig navraag leerde ons dat deze man Enzo heette en dat zijn twee zoons achter de hut de dieren aan het melken waren. Van de melk wordt de typisch Italiaanse ricotta gemaakt. Het was een prachtig tafereel: de man met zijn schapen, tegen een prachtig groen landschap, terwijl je in de verte nog Sant’Angelo Muxaro op de rotsen kon zien liggen.
Ik had voor de foto geluk met het weer, wat hier soms echt voor een minuut op kan klaren.

Soms doen de stortbuien ons denken aan Aziatische moessons. Auto’s parkeren zelfs aan de kant van de weg om daar veilig te wachten tot moeder natuur het weer leuk geweest vindt. Je kunt zo nu en dan echt geen hand voor ogen zien.

We hebben nog een paar dagen, waarin het hopelijk wat bij zal trekken. Ik wil nog een beetje met de Canon EOS 5D Mark II spelen, bijvoorbeeld met de iso-waarden. De camera gaat namelijk tot wel 6400 iso, wat ongelooflijk is als je bedenkt dat filmrolletjes vroeger tot maar 1600 asa gingen. Technologie… het is wat. Volgende keer meer!

LouisetenHave Positie 36078 (0 p.) Lid sinds 02-04-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 9 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Scala dei Turchi
blogfoto nr. 2
Een 18-jarige in het lichaam van een 86-jarige
blogfoto nr. 3
Schapenhoeder Enzo en zijn schapen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Eilandengroep met kerkjes
1 4
Gepost op 02 juli
Frans-Polynesië
Het mooiste water ter wereld!
1 3
Gepost op 25 juni
Frans-Polynesië
Zwemmen met pijlstaartroggen
1 10
Gepost op 18 juni
Frans-Polynesië Moorea

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ik ben al bijna twee jaar niet op Sicilië geweest en van jouw blog krijg ik heimwee, 'mal d'africa'...

http://www.youtube.com/watch?v=hh7LEsg8h1s&feature=channel_page

JanKranendonk

Door: JanKranendonk • Geplaatst op

Was al een keer in Sicilie maar wil er snel weer een keer naar toe, maar dan langer. Leuke foto's, vooral van die twee oude mannen! En dure camera zeg, pas maar op dat hij niet gejat wordt!

Door: • Geplaatst op

Wij volgen met veel plezier en belangstelling jullie reis op Sicilie. Leuk beschreven!
Geniet er nog van.

geervannesmeed

Door: geervannesmeed • Geplaatst op

Mooi beschreven en prachtige omgeving zoals ik dat lees (en ook een beetje kan zien op de foto).
En 86 lijkt me zo te zien toch wel een paar jaartjes gelogen. Bij mannen is het nl net andersom als je naar hun leeftijd vraagt. Tenminste!!!!!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Ik ben verrast door je verhaal over Sicilie. Stond nog niet op mijn 'Must see' lijstje! ik ben benieuwd naar het volledige verslag in Columbus.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.