Sicilië reisblogs

Verdwaald

vulture1960 was er (tot 04 nov 2015) Gepost op 16 jan 106 reacties

We logeren in een hotel net buiten Marsala op Sicilië. Marsala is bekend om zijn wijnproeverijen. Overal proberen ze je naar binnen te lokken om wijn te proeven. Ook een stadje waar veel te doen is en die erg gezellig is. Na een heerlijke middag winkelen en genieten en na een fantastische maaltijd verse vis, willen we moe maar voldaan terug wandelen naar ons hotel. We hebben een kaart maar verdwalen toch in al die smalle steegjes die op elkaar lijken. We zijn onze kaart druk aan het bestuderen als we vanaf een balcon worden toegesproken door een Jongen van een jaar of 20. We proberen hem uit te leggen waar we naar toe moeten. Hij spreekt geen engels en kan het ons niet duidelijk maken. Enkele minuten later komt zijn vriendin ook op het balcon. Ook zij kan ons niet helpen. de jongen komt naar beneden, maar kan het ons nog steeds niet goed uitleggen , dan verschijnt zijn moeder op het balcon en dirigeert de jongen naar beneden. Hij wenkt ons hem te volgen naar zijn auto. We stappen in. En hij rijdt ons naar ons hotel toe. Toch nog een aardig ritje. Zijn vriendelijk gebaar om ons thuis te brengen proberen wij te honoreren door hem hem geld aan te bieden. Hij weigert pertinent en wil alleen een hand van ons. Zoveel vriendelijkheid kom je zelfs in Nederland niet tegen. Een prachtige ervaring! Vooraf in Nederland gewaarschuwd voor berovingen en maffia op Sicilie kwamen we alleen maar vriendelijke en behulpzame mensen tegen. Wijze les Weg met de vooroordelen!

vulture1960 Positie 4 (119922 p.) Lid sinds 19-12-2009 Foto's en tips: 2007 Blogs: 21 Fans: 29
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Overnachting in de Woestijn
8 19
Gepost op 12 december
Marokko Westelijke Sahara
Een dag uit het leven van een eilandhop op de Galapagos.
4 12
Gepost op 06 juni
Ecuador Galapagos eilanden
Dauwtrappen, proef de lente
4 7
Gepost op 18 april
Nederland Zuid-Holland

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Inmiddels 4 keer in Sicilië geweest en 1 keer in Napoli en 1 keer in Rome. De hartelijkheid van de Sicilianen kent geen grenzen. Daarom zijn wij bezig er nu een huisje te kopen. Ik wil ermee besmet worden.

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Verdwalen op zich is heerlijk, maar zo'n ervaring is ook erg fijn!

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Gaaf he. Zo herkenbaar, die maffia-associatie met Sicilie en de gastvrijheid in werkelijkheid.
Wandel eesn lekker rond in een Hollandse buitenwijk zou ik zeggen.
Leuk te lezen!

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Ook wij hebben alleen maar positieve ervaringen opgedaan in Italië, inderdaad behulpzame, vriendelijke mensen. Toen we autopech hadden zijn we daar op een keurige manier geholpen ( beschreven in mijn blog: Olandese in Toscane)

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Ontzettend gaaf toch, heerlijk gewoon. Mensen hier in NL hebben toch een bepaalde gedachten bij een land....
Zo zijn wij naar Afrika gegaan: "Passen jullie op, misschien worden jullie wel 'beroofd, verkracht, vermoord"'!!!!!! Maar alles is super goed gegaan en we zijn vele vriendelijke mensen tegen gekomen....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.