Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Siciliaanse dorpjes

Sicilië,
Italië


Gisteren plaatste ik een foto van het traditionele Siciliaanse stadje Caltabellotta, dat op 950 meter hoogte tegen een berg is aangebouwd, met een enorme rotspunt die er bovenuit torent.

Als je boven de huizen van Caltabellotta bent aangekomen denk je het mooiste wel gezien te hebben. Maar er volgt nog een geweldige toegift. Loop daarvoor rechts van de rotspunt door richting de Cathedrale. Deze ligt op de rand van een enorme afgrond. Van hieruit heb je overweldigend uitzicht op het binnenland van Sicilië.

Hier kun je wel even vertoeven en alle indrukken op je in laten werken. Wijnstokken, slingerende weggetjes, stadjes (Burgo en Villafranca zie je liggen), de bergen, de kleuren. Vergeet dus vooral niet even verder te kijken dan het stadje, de beloning is er naar. Rijdt daarna door verder het binnenland in richting het noorden, naar de Corleonestreek, voor meer authentiek Sicilië.

Caltabellotta ligt in de Agrigento streek en is ook goed aan te rijden vanuit de plaats Agrigento waar je een fenomenaal tempelcomplex vindt.