Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleurige potten

Sicilië,
Italië


In het kleurrijke Taoramina kom je heel veel kleine kleurrijke plaatjes tegen. De velle kleuren vindt je langs de gehele noord kust van Sicilie. Taoramina heeft zo haar eigensteijl van keramiek. Een pot kost ongeveer zo'n kleine € 200,00 en is met de hand beschilderd.
Wist u dat: Vele moderne beroemdheden deden Taormina aan, te beginnen met Johann Wolfgang von Goethe in 1787, die er een paar bladzijden aan wijdde in zijn Italienische Reise [1].
Aan het eind van de negentiende eeuw kwam het toerisme goed op gang, met de Duitse schilder Otto Geleng, die landschapsschilderijen maakte en de Duitse (naakt)fotograaf Wilhelm von Gloeden. Ze lokten vele kunstenaars naar Taormina, onder meer Oscar Wilde, D.H. Lawrence, Thomas Mann en Richard Strauss.
De Europese adel overwinterde graag in het zachte klimaat, zoals de Duitse keizer Wilhelm II en de Oostenrijkse keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. Voor haar werd het stationsgebouw in 1866 vergroot.
In de twintigste eeuw kwamen veel filmsterren hier uitrusten als Greta Garbo, Marlene Dietrich, Cary Grant, Elizabeth Taylor. Het hoogseizoen kwam in de zomer te liggen.(bron: Wikipedia)