Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sicilië image

Sicilië

Sicilië
Italië
LouisetenHave

Sicily, here we come!

Morgen is het zover… Dan vertrekken ik en Matthijs naar Sicilië. Niet voor vakantie, maar om een reportage te maken, die in de komende editie van Columbus zal verschijnen.

Al twee keer eerder ben ik op dit eiland geweest, dus ik ken het eiland redelijk goed. Maar het zal de vuurdoop worden voor mijn nieuwe camera. Ik heb namelijk een spiksplinternieuwe Canon EOS 5D Mark II!
Natuurlijk heb ik er hier in Nederland al een beetje mee getest, want ik wil de camera meteen goed kunnen gebruiken zodra ik voet op Italiaanse bodem zet. Wat me meteen opviel, is het grote LCD scherm. Voor een fotograaf is het natuurlijk heerlijk wanneer je het resultaat van je werk meteen goed kunt bekijken. Ik heb alle voorinstellingen alvast aangepast en mijn privé voorkeuren doorgevoerd, zodat ik goed voorbereid op reis kan.

We zijn nu vroeg in het seizoen op Sicilië en ik hoop van harte dat het mooi weer wordt! Het is een leuke periode om te gaan, want met Pasen kent het eiland een Holy Week, waarbij er allerlei activiteiten georganiseerd worden. Ik kijk vooral uit naar The Dance of the Devils en The Resurrection of Jesus.

Ik zal jullie onderweg op de hoogte houden van alle belevenissen, en natuurlijk hoe de nieuwe camera bevalt!