Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sicilië image

Sicilie (en de redactie) op de gevoelige plaat

Sicilië
Italië
LouisetenHave

Sicilie (en de redactie) op de gevoelige plaat

Het zit erop. We zijn terug in ons kikkerlandje, waar het voor de verandering eens niet koud is. Niet dat we in Sicilië alleen maar slecht weer hebben gehad, maar eigenlijk was het nog iets te vroeg in het seizoen. De ideale reistijd is rond mei, juni of september en we merkten wel dat het nu nog vrij koud was.

Scopello
Gelukkig hadden we na de regenachtige dagen rond Pasen ook een paar zonmomenten, waar ik meteen mijn kans gepakt heb om wat mooie sfeerfoto’s te maken. Zoals op een strandje in de buurt van Scopello. In dit schattige dorpje ten westen van Palermo overnachtten we in de Agriturismo Camillo Finazzo, een aanrader. Scopello trekt in de zomer nogal wat toeristen vanwege de knusse uitstraling met het mooie dorpsplein en het nationale park waar je goed kunt hiken. Maar nu was het nog rustig en waren de strandjes en baaitjes in de buurt vrijwel verlaten, afgezien van een paar Sicilianen. Zo stonden er twee mannen in duikpak, speren en grote tassen klaar om het water in te gaan om vissen te vangen! Een mooi moment om een foto te maken.

Filmen met de EOS 5D Mark II
Maar waar ik nu eindelijk ook mee heb geoefend, is het maken van filmpjes! Een groot pluspunt van de Canon EOS 5D Mark II ten opzichte van de gewone EOS 5D is namelijk dat je ermee kunt filmen. En dat niet alleen, je kunt tijdens het filmen ook doorfotograferen! Dat is best grappig, want zo heb je een foto en een video van hetzelfde onderwerp. Het haalt alleen wel een milliseconde van je filmpje weg, dus dan moet je onderwerp niet bewegen. Zo was ik Matthijs aan het filmen en terwijl ik een foto maakte, liep hij uit beeld, waardoor hij in de video wel weggetoverd leek!

Er zitten legio mogelijkheden ingebouwd, al heb ik daar niet echt mee geoefend. Vooral het live-view, meteen kijken en terugzien wat je hebt gefilmd, vind ik een heel groot pluspunt. Zoals ik al eerder had verteld, heeft de camera een enorm groot lcd-scherm (3 inch, oftewel ruim 7.6 cm, t.o.v. de gewone EOS 5D met een zeer respectabele 6.3 centimeter) waarop je dus je video goed kunt terugzien. En het feit dat deze camera ruim 21 pixels heeft (de EOS 5D heeft er 12) plús HD-beeld (!) zorgt ervoor dat je verzekerd bent van uitstekende beeldkwaliteit. Ik heb wel gefilmd in zwart-wit met steunkleur, ook dat kan. Het feit dat je zowel bij fotografie als bij film de kleuren heel subtiel kunt bijstellen, vind ik een heel groot pluspunt. Benieuwd naar het resultaat? Ja, ik wilde het jullie niet onthouden, dus bekijk het hier!

Trouwens, ook leuk om te bekijken is het filmpje van Vincent Laforet, die bijna een hele film heeft opgenomen met zijn spiegelreflexcamera! Dat bewijst maar dat je met zo'n camera helemaal geen camcorder of videocamera meer nodig hebt.

Nog steeds van de gebaande paden af
Al met al was het een fantastische reis. We hebben echt een Total guide kunnen maken van Sicilië, met veel dingen om te doen, veel tips, en vooral: veel goede slaapadresjes die we zelf getest hebben. Want als er een ding toch wel moeilijk te vinden is op het eiland, dan is het een goed hotelletje.
Ik ben nu drie keer op het eiland geweest en eigenlijk ben ik nog steeds niet uitgekeken. Het is een bestemming die relatief dichtbij is, waar je doorgaans lekker weer hebt en waar de mensen ongelooflijk vriendelijk en gastvrij zijn. Maar vergis je niet, het eiland is eigenlijk best groot, dus het is wel belangrijk om vooraf te besluiten wat je wilt zien en waar je wilt blijven. Natuurlijk kun je op de bonnefooi rondrijden, maar dat is eigenlijk zonde. In ieder geval zijn er nog genoeg ongebaande paden om te ontdekken, al hebben wij al wat voorwerk voor je verricht. Ben je benieuwd? De reportage is terug te vinden in editie 18, dat 9 juni in de winkels ligt.

Veel leesplezier!

Foto's

4d164.jpg
4d164.jpg
LouisetenHave