Dit is het leukste dorpje van Sicilië image
Dit is het leukste dorpje van Sicilië image Dit is het leukste dorpje van Sicilië image
Lkoedam

Dit is het leukste dorpje van Sicilië

Pssstt! Diep verscholen in het binnenland van Sicilië ligt Sant'Angelo Muxaro, met stip het leukste dorp van het eiland. Je waant je er Siciliaan tussen de Sicilianen.

Het lieflijke landschap rondom het dorpje Sant' Angelo nodigt uit tot wandelen. Foto: Louise ten Have
Het lieflijke landschap rondom het dorpje Sant' Angelo nodigt uit tot wandelen. Foto: Louise ten Have (© Columbus Travel 2015)


In het binnenland van Sicilië, in de provincie Agrigento om precies te zijn, wacht het lieflijke dorp Sant’Angelo Muxaro op ontdekkers. De ligging van het plaatsje op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Platani is al even indrukwekkend als zijn geschiedenis, die teruggaat naar de bronstijd.Ga hikenDe heuvels rond het vriendelijke Sant' Angelo zijn bezaaid met wandelpaden. Dus trek je wandelschoenen aan en verken de omgeving. Aanrader: de grotten waarop dit stadje is gebouwd. Na je ochtendwandeling staan de inwoners klaar om je trakteren op ricottakaas en ander lekkers.Wees een Siciliaan tussen SicilianenKom je buiten het hoogseizoen, dan heeft iedereen in dit stadje alle tijd voor je. Huur voor een paar dagen een huisje, zoek de bar op het centrale plein op aan het eind van de middag en zie la bella vita aan je voorbijtrekken. Tip: het huisje van Albergo Diffuso. Hier voel je je Siciliaan tussen de Sicilianen.Kijk de kunst van het schapenmelken afSamen met zijn twee zonen, melkt boer Enzo elke dag zijn tweehonderd schapen in de heuvels rond Sant' Angelo. Het schaap gaat met de nek tussen de klem, er wordt een krukje achter de achterpoten gezet en de rest is ouderwets handwerk. En dat zo'n 200 keer. Als je dit ziet, dan begrijp je hoe hard het leven op Sicilië lange tijd is geweest.Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.