Sardinië image

Sardinië


Reviews

Sardinië
Italië
Lucca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Italië Sardinië
RDoodeman was hier 31 Jul 2017
Roze en blauwe zone Maanden eerder waren we lekker gemaakt voor Sardinië door de wielersport. Een bekende jarige honderdjarige die dit jaar Sardinië in het voorjaar aandeed was de Giro. Overal waar de koers geweest was er nog te zien dat er een feestje was geweest. De voor de Ronde van Italië bekende kleur toonde zich nog overal op straat, vooral in de vorm van roze geverfde fietsen langs de zinderende wegen. Het wegdek gaf her en der de namen van de favoriete renners weer. Het bergdorp waar we later verbleven had het peloton ook bezocht. Het was niet onlogisch dat voor de 100-jarige koers het eiland bezocht werd, want het bergachtige, fraaie Sardinië heeft iets met honderdjarigen. Het is de thuisbasis van enkele van de oudste mensen ter wereld. Hier bestaat een eeuwenoude cultuur die zich kenmerkt door traditionele maatschappelijke waarden, respect voor ouderen en loyaliteit aan de familie. De lokale bevolking hield zich eeuwen aan ongeschreven wetten en heeft heel lang buitenlandse invloeden weten te w
Regio
 • Heerlijk voor een kustvakantie
 • Afwisseling door het berglandschap
 • Eeuwenoude cultuur
 • 's zomers soms erg warm
Review geplaatst op 2017-10-11
8
Italië Sardinië
JoshuaX was hier 30 Sep 2015
De Grotta di Nettuno zijn erg mooi, ze staan en hangen vol stalagmieten en stalagtieten. Er is natuurlijk ook een prachtig "orgel" dat tegen een rotsmuur lijkt geplakt. Maar er zijn twee dingen die deze grotten specialer maken dan andere grotten die ik heb gezien, zoals op Lanzarote, Gibraltar en Zuid-Afrika. Ten eerste liggen deze grotten direct aan de zee en het zeewater loopt hier bij vloed naar binnen. Hierdoor is een binnenmeertje ontstaan en dit geeft erg mooie spiegeleffecten in de grot. Je ziet al die naalden dubbel! Maar absoluut veel mooier nog dan de grotten zelf is het pad er naar toe. Dit pad start op de top van de Capo Caccia, een knoert van een rotsklif. Op prachtige wijze zijn 654 traptreden in de rotswand uitgehakt, die je vele meters doen afdalen naar de grotten. Als je omkijkt zie je de enorme rotsmassa achter je. Het overgrote deel van de toeristen bezoekt de grotten via een boottochtje. Op de trappen is het daarom verrassend rustig. Neem deze route dan ook, in ongeveer 20 minuten ben je beneden, en ja, je moet ook weer terug omhoog. Maar dat is zeker geen straf in dit rotsspektakel.
Regio
 • Spectaculaire wandeling er naar toe
 • Binnenmeertje met reflectie
 • Rondleiding met toelichting
 • Heel mooie grotten
 • Prachtige omgeving van Capo Caccia
 • Toeristisch, kan er druk zijn
Review geplaatst op 2016-12-01
9
Italië Sardinië
JoshuaX was hier 30 Sep 2015
Cala Luna is een 500 meter breed sikkelvormig wit zandstrand aan de oostkust van Sardinië. De wandeling er naar toe is echt een avontuur. Na twee uur hoog over de kliffen gelopen te hebben kom je bij de lagune die achter het strand ligt. Om vervolgens bij het strand te komen moet je door het binnenmeer in de lagune waden, bijna tot aan je middel. Dit is in ieder geval zo buiten het hoogseizoen, want er zou een houten brug zijn over de lagune, maar die was verdwenen. Wat volgde was een avontuurlijk om het juiste pad door het water te vinden. Het pad naar Cala Luna begint in het kustplaatsje Cala Gonone. Als gemakkelijk alternatief kun je er ook met een bootje naar toe vanuit dit plaatsje, maar dan moet de zee rustig zijn. Toen wij er waren, gingen er geen bootjes vanwege de woeste branding, we hoefden deze schitterende Zuid Amerikaans aandoende plek dan ook maar met een tiental andere wandelaars te delen. Zorg dan ook dat je op pad gaat als de bootjes niet varen!
Regio
 • Avontuurlijke wandeling
 • Prachtig sikkelvormig strand
 • Schitterende lagune met bergen erachter
 • Rustig als de bootjes niet varen
 • Genieten van een echt Bounty gevoel
 • Druk als de bootjes wel varen
 • Het gladde stenen op het pad, moeilijk lopen
Review geplaatst op 2016-10-24
9
Italië Sardinië
JoshuaX was hier 30 Sep 2015
Wat een verrassing is deze bijzondere plek in het midden van Sardinië. Een tafelberg die 500 meter boven het omliggende landschap uitsteekt, 12 bij 4 km groot. Op die tafelberg lopen naar schatting 500 wilde paarden rond, vermoedelijk door de oude Grieken meegenomen naar Sardinië. De paarden bevinden zich primair in de buurt van twee meren die op de tafelberg liggen. Wij kwamen ook al paarden onderweg op het pad tegen. Hoewel hier een enkel huis staat, is dit een wild gebied, we zagen onder meer een geraamte van een paard liggen. Er staan veel kurkeiken, maar ook andersoortige bomen die 90 graden kromgebogen staan door de wind (hoewel wij helemaal geen last van wind hadden). De sfeer is wild en bijzonder, kan zelfs dreigend zijn bij donker weer. Verder kom je verschillende bouwwerken, Nuraghen genoemd, tegen tijdens de wandeling naar de meren. Deze komen uit de vroegste geschiedenis van Sardinië en liggen prachtig, half overwoekerd tussen het mos en de bomen. In het voor- of naseizoen is het hier heerlijk om te wandelen, niet heet, en je komt maar enkele mensen tegen. Geschiedenis en wilde natuur liggen op de Giara di Gesturi voor het oprapen! Je kunt met de auto de tafelberg oprijden via een kronkelend weggetje, daar is een parkeerplaats vanwaar je kunt gaan wandelen.
Regio
 • Wilde natuur mét wilde paarden
 • Bijzondere bouwwerken (Nuraghen)
 • Zeer rustig, niet toeristisch
 • Eenvoudige wandeling zonder stijging
 • Prachtige uitzichten vanaf de tafelberg
 • Een bijzondere sfeer die je moet beleven
 • Waarschijnlijk erg warm hoogzomer
Review geplaatst op 2016-10-03

TOP REISAANBIEDINGEN

Dwaal door de onbekende Marken

SRC Reizen

Dwaal door de onbekende Marken

Maak kennis met de relatief onbekende Italiaanse regio De Marken! Reis door glooiende heuvellandschappen, ontdek middeleeuwse dorpjes en geniet van lokale specialiteiten.

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €979
Beleef het échte Italië in Napels en Apulië

SRC Reizen

Beleef het échte Italië in Napels en Apulië

Zin om iets nieuws in Italië te ontdekken? Maak een rondreis door het zuiden van Italië en ontdek dynamisch Napels en authentiek Zuid-Italië!

indiv. reis - Incl. vlucht - 9 dagen vanaf €1098
Met een huurauto over Sicilië

SRC Reizen

Met een huurauto over Sicilië

Sicilië heeft ontzettend veel te bieden! Maak een rondreis over het eiland en ontdek het allemaal, van Palermo tot Catania en natuurlijk de machtige Etna.

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €1029
De mooiste opera’s in Verona

SRC Reizen

De mooiste opera’s in Verona

Het operafestival van Verona is wereldberoemd. Bewonder spektakelstukken in het Romeinse amfitheater én maak kennis met prachtig Noord-Italië in Verona, Bologna en Vicenza.

Groepsreis - Incl. vlucht - 5 dagen vanaf €998
Eilandhoppen op Sardinië en Corsica

SRC Reizen

Eilandhoppen op Sardinië en Corsica

Reis naar twee eilanden met elk een eigen karakter. Ontdek in het ruige landschap met spannende kusten de boeiende geschiedenis van Sardinië en Corsica.

Groepsreis - Incl. vlucht - 12 dagen vanaf €1839
Verken Napels en Zuid-Italië

SRC Reizen

Verken Napels en Zuid-Italië

Geniet van het échte Italiaanse leven in Zuid-Italië! Proef de verrukkelijke streekgerechten, ontdek culturele schatten en geniet van het schilderachtige landschap.

Groepsreis - Incl. vlucht - 9 dagen vanaf €1198
Ontdek puur en ongerept Calabrië

SRC Reizen

Ontdek puur en ongerept Calabrië

Calabrië is heerlijk puur en ongerept! Diep in de punt van de Italiaanse laars vind je onontdekte juweeltjes als Tropea, Pizzo en Scilla.

Groepsreis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €1298