Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Colosseum

Rome,
Italië


Het Flavisch Amfitheater (Latijn: Amphitheatrum Flavium), beter bekend als het Colosseum, gebouwd in de 1e eeuw na Chr. te Rome, was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk.
Het Colosseum werd gebouwd door de zogenaamde Flavische keizers.
Het elliptische grondvlak meet (over de assen gemeten) 188 bij 156 meter, heeft een omtrek van 527 m. De hoogte van de gevel is 48,50 meter. De buitenmuur heeft drie rijen van 80 bogen, die telkens gescheiden worden door halfzuilen, beneden met Dorische, in het midden met Ionische en boven met Korinthische kapitelen.
Ook de bovenverdieping (die merendeels gesloten is) heeft Korinthische pilasters. Er waren 76 ingangen die genummerd waren met Romeinse cijfers (boven de ingangen XXIII-LIV zijn de nummers nog zichtbaar).
De cavea bood plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers. bron: Wikipedia.

Dan is het nog de kunst om er een foto van te maken en dan wel zo dat het niet zo'n standaard plaatje wordt. Volgens mij is dit aardig gelukt.
Je ziet dat het rechter gedeelte in de steigers staat, er is al een heel gedeelte gerestaureerd maar of ik dat gedeelte echt mooi vindt, kan ik niet zeggen. Want die muren zijn veel strakker en gladder dan het origineel. Maar het is natuurlijk super dat het goed wordt onderhouden.
Wil je dit amfitheater bezoeken dan kan ik aanraden om van tevoren kaartjes te reserveren (via internet).
Wel even openen.