Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

All by myself.. in Rome

Rome,
Italië


In welke hoofdstad heb je nog het voorrecht om in je uppie rond te dwalen langs één van de must-see highlights die de stad te bieden heeft? Zelden tot nooit denk ik. Althans, als ik voor mezelf spreek heb ik dit volgens mij nooit eerder meegemaakt. Tot 3 weken geleden in wereldstad Rome.

Om precies 07:49, tijdens onze ochtendwandeling onderweg naar het Colosseum, kwamen wij per toeval langs een fantastisch uitkijkpunt op het Forum Romanum. All by myself.... en m'n vriend. Maar verder? Geen hond. Geen toerist. Enkel wij en de vroege (al hoog staande) zonsopgang. Toen we hier 's middags weer langs liepen, stonden vele tientallen mensen te vechten om een plekje voor het beste uitzicht én foto. Een foto met héél veel toeristen op de achtergrond. Maar goed, daar bereid je je ook wel op voor tijdens een bezoek aan Rome.

Forum Romanum op 31 augustus om 07:49 - met stip op nummer 1 mijn hoogtepunt van onze stedentrip in Rome. Want hoe indrukwekkend ik het Colosseum ook vond, wakker worden met enkel vogels op de achtergrond en dit uitzicht is waar je het als Columbus reiziger voor doet!