Rome reisblogs

Roadtrip Italië 2011 part 1: Rome in drie dagen

mandyvanhouten was er (tot 08 jul 2011) Gepost op 18 jul 111 reacties

Dagen, weken, zelfs maanden lang zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor onze roadtrip door het land wijn, pasta en la dolce vita. De keuze om op eigen houtje alles te regelen leverden soms wat stressmomenten op, maar veel vaker voorpret en een gevoel van vrijheid. Dit wordt onze droomvakantie en we kunnen gaan en staan waar we willen.

Twee dagen voor we naar Rome zouden vliegen gebeurde er iets vreselijks. Iets wat niemand heeft kunnen voorzien. Mijn lieve oom Piet overleed op 49-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Ongelooflijk, onwerkelijk en onbegrijpelijk. Blijdschap maakte plaats voor verdriet. Maar het besef dat het leven kort is en je alles eruit moet halen wat er in zit, werd ineens pijnlijk duidelijk. Met een raar onderbuikgevoel stapten we dinsdag 5 juli op de trein naar Schiphol.

Een vliegtuig, een trein en een wandeling later arriveerden we in hotel Tre Stelle in Rome. We zitten lekker centraal, dichtbij treinstation Termini. We pakten de metro naar het Colloseum en aten (natuurlijk) een pizza op het leukste plein van Rome: Piazza Navona. Met een straatmuzikant op de achtergrond en hordes toeristen die voorbij sjokten vloog de avond voorbij. We doken vroeg ons bed in, want morgen wordt een drukke dag.

Vroeg uit de veren voor een dagje sightseeing. Na een snelle sneakpeak gister, gaan we vandaag het Colloseum in. Het is al snel bloedheet en stervensdruk, maarja, wat wil je als je hartje hoogseizoen naar Italië gaat. Met veel geduld lukt het ons wat toeristenloze foto’s te schieten (onszelf uitgezonderd natuurlijk). Naast de arena ligt het Forum Romanum. Het politieke, economische en religieuze middelpunt van het dagelijks leven vroeger. Persoonlijk vind ik dit de mooiste plek van Rome. Hier proef je de oudheid, wanneer je tussen de eeuwenoude ruïnes doorwandelt. Bij de Fontana di Trevi gooide we een muntje over onze schouder en verder bezochten we nog piazza di Spagna en Popolo.

De laatste dag in Rome stond in het teken van het de onafhankelijke Kerkelijke Staat: Vaticaanstad. Om tijdsverspilling te voorkomen stonden we vandaag nog vroeger op om als een van de eerste de beroemdste kerk, de Sint-Pieter, te betreden. Wat ik vorige keer niet heb gedaan vanwege het slechte weer, kon vandaag wel. Een klim in de koepel van de kerk, die is gemaakt door Michelangelo. Erg indrukwekkend. Vooral het panoramisch uitzicht op het plein en de rest van Rome. Castel S. Angelo (Engelenburcht) was verrassend interessant en vooral herkenbaar vanwege de film Angels and Demons. Genoeg gezien voor vandaag, op naar Piazza Navona om de avond op een bankje bij de fontein af te sluiten.

Het is vrijdag 8 juli. Vandaag wordt oom Piet begraven. Voordat we Rome definitief verlaten, bezoeken we de Santa Maria Maggiore kerk om een kaars te branden. Maar ook de kerk gaat met de tijd mee en heeft alleen nog kaarsen op batterijen. Het had wel iets ironisch. Het was tijd om de huurauto op te halen. Best spannend, want nu gaat de roadtrip pas echt beginnen. We hadden in Nederland een Fiat Pandaatje gereserveerd, omdat dat de goedkoopste auto was. Krijgen we ter plaatse de sleutels van een gloednieuwe Fiat 500 in onze handen gedrukt. Kicken! Maar de paniek brak al snel uit. Omdat Peer nog geen 25 is, zou hij extra moeten betalen om te mogen rijden. We hadden dus besloten dat ik enige bestuurder zou zijn. Een oude Fiat Panda durfde ik nog wel aan, maar dit was andere koek. Ik was als de dood dat ik een deuk in die auto zou rijden of erger. Ik ben welgeteld tot de slagboom van de parkeergarage gereden en kreeg een paniekaanval toen die niet open ging en een paar opgefokte Italianen wild begonnen te toeteren. Dat geintje heeft ons 330 euro extra gekost (zodat Peer nu ook mag rijden), maar nu hoef ik tenminste niet meer alleen te rijden. Toen we eenmaal het verkeer in Rome overleefd hadden, lieten we alle stress van de hectische stad achter ons en reden we tijdens zonsondergang de Toscaanse heuvels tegemoet. Rome was fantastisch, maar we waren allebei blij dat we nu een weekje heerlijk gaan relaxen.

mandyvanhouten Positie 28155 (0 p.) Lid sinds 02-01-2011 Foto's en tips: 16 Blogs: 6 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Fontana di Trevi
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Roadtrip Italië 2011 Part 6: Gardameer & Milaan
4 1
Gepost op 03 mei
Italië Gardameer
Roadtrip Italië 2011 Part 5: Venetië
2 0
Gepost op 03 mei
Italië Venetië
Roadtrip Italië 2011 part 4: San Marino
1 0
Gepost op 30 juli
San Marino San Marino

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Heeeee,

Lieve foto, en je beleeft weer vanalles en nog wat. Italie staat nog op mijn verlanglijstje.
Geniet echt van het leven hoor. Tamara is inmiddels terug uit China, Gaat weer terug voor een half jaar.
Vrijdag gaan wij, ik hoop dat het weer een beetje opknapt.


Knuf @n

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.