De liefde van de man

Hoofdfoto bij reisverhaal 'De liefde van de man'
Was hier op 2009-09-22 Gepost op: 5 reacties.
De liefde van de man gaat door de maag. Een eeuwenoud gezegde waar ik om heel eerlijk te zijn nooit veel waarde aan gehecht heb. Maar in Italie is mij iets duidelijk geworden. Dit gezegde klopt! Italie staat natuurlijk bekend om de pasta's en pizza's. Hier kun je fantastisch eten! Iedere reisgids spreekt vol lof over de culinaire tradities van Italie. Alsof je bij ieder willekeurig restaurant je smaakpapillen kunt laten verwennen. En als één van de drie redenen waarom je naar Italie gaat het lekkere eten is (naast mooi weer en fotogenieke landschappen en steden), ja, dan kun je nog wel eens een teleurstelling te verwerken krijgen. Zo is het meerdere keren voorgekomen dat Ronald (mijn vriend) zijn humeur liet beinvloeden omdat hij bijvoorbeeld weer een droog en smakeloos broodje had uitgekozen. Of een waterige pasta zonder smaak.

Begrijp me niet verkeerd, je kunt wel lekker eten in Italie, maar je moet wel weten waar je moet zijn. Ga dus niet op een terras zitten op het beroemde Piazza del Campo in Siena. De kans is groot dat je hier meer dan 7 euro voor een cola betaald. En geloof mij, die hoge prijzen zijn geen garantie voor een goede maaltijd. Obers schotelen je ongeinteresseerd een droog stuk pizza voor dat al de hele dag in de vitrine heeft gelegen en waarschijnlijk snel even in de magnetron is opgewarmd. Geen wonder dat Ronald daar humeurig van wordt. Dat wordt ik ook!
Nee, probeer dan eens een Vinoteca in één van de kleine straatjes. Niet alleen serveren ze hier prima wijn, ook het eten is meestal goed. Ons favoriete restaurantje ontdekten we op een klein plein in Venetie. Een opvallend juweeltje waar we fantastisch eten geserveerd kregen. het kan dus wel!

Trouwens, terwijl ik me stond te vergapen aan de Italiaanse mode en de mooie leren tassen, bleef Ronald maar staren naar de etalages vol met Italiaanse salami's en andere worsten. Dus je raad het al, zijn koffer zat op de terugreis vol met kilo's vlees. Alsof het om breekbaar porselein ging zo voorzichtig haalde hij ze thuis uit de koffer. Even de geur opsnuiven. Mede hiervoor ging hij naar Italie. Missie geslaagd!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Etalages vol met lekkernijen...

Etalages vol met lekkernijen...

Etalages vol met lekkernijen...

Etalages vol met lekkernijen...

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
 

5 reactie(s) bij "De liefde van de man"

 • profile image comment

  Goed te lezen dat je een belangrijke les hebt geleerd...haha. Ik heb inmiddesl geleerd dat het lekkerste eten in kleine dorpjes te vinden is waar de restaurants op de huiskamer lijken. Leuke anekdote.

  Door TravelGoom • geplaatst op 2009-12-29 12:59:20
 • profile image comment

  Bedankt voor jullie leuke reacties. Ben blij om te horen dat wij niet de enigen zijn die het lastig vonden om een echt goed restaurant in Italie te vinden. 35 gulden voor drie taartpuntjes? Dat was in 1999 een vermogen! Zo zie je maar weer dat je echt je adresjes moet kennen. Mijn koffer zat inderdaad vol met mooie leren tassen ;)

  Door Rinske • geplaatst op 2009-12-24 08:15:25
 • profile image comment

  Leuk verhaal, en inderdaad, je moet de adresjes wel kennen. In Rome betaalde ik ooit eens (in 1999) 35 gulden voor 3 stukjes (taartpuntjes) smakeloze koude pizza,duidelijk op de verkeerde plek dus!

  Door Lione Kolsteren • geplaatst op 2009-12-23 19:18:29
 • profile image comment

  Leuk verhaal. En jouw koffer, zat die vol met mooie kleding en leren tassen?

  Door albertensandra • geplaatst op 2009-12-23 18:45:41
 • profile image comment

  Leuk verhaal, herkenbaar ook. Wij kwamen in oktober ook met een koffer vol lekkernijen terug uit Rome en Orvieto!

  Door Lola • geplaatst op 2009-12-23 17:17:13

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.