Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rome image

Rome verschiet van kleur

Rome
Italië
Marjolijn

Rome verschiet van kleur

Rome verschiet van kleur.

Door de nevelige heuvels van Umbrië rijden we naar een zonnig en warm (30 graden) Rome. Waar vroeger de terrastuinen lagen van het Palazzo Corsini, is nu de botanische tuin, beheerd door de universiteit van Rome. Naast enkele klassen schoolkinderen en oma’s met hun kleinkind, tref ik hier verschillende collecties planten aan, zoals een (uitgebloeid) rosarium, en medicinale planten. De kleine wilde paarse cyclamen steken ook de kop op. Bovenin de tuin heb je een mooi uitzicht over de stad, al maken de boomtoppen dat je niet helemaal rond kunt kijken.
Na de tuin nog, nu met gids, een rondje langs de toeristische topattracties Colosseum, Trevifontein, Pantheon en Piazza Navona. Opvallend zijn de Japanse meisjes, gekleed als stripfiguur. In het Pantheon is een kerkdienst aan de gang, zodat ook de geweldige akoestiek te bewonderen valt.
De gids wijst erop dat Rome steeds lichter wordt: bij restauratie worden okergele, bruine gevels hersteld in de oorspronkelijke, lichtere kleur.
Rome weer uit komen blijkt niet mee te vallen, het verkeer zit muurvast, misschien omdat er komend weekend een aantal mensen heilig verklaard gaat worden?, onder wie de Belgische leprozen-pater Damiaan.

Foto's

2a646.jpg
2a646.jpg
Marjolijn
cc8b4.jpg
cc8b4.jpg
Marjolijn
d497e.jpg
d497e.jpg
Marjolijn