Rome reisblogs

Rome verschiet van kleur

marjolijn was er (tot 04 nov 2015) Gepost op 17 okt 090 reacties

Rome verschiet van kleur.

Door de nevelige heuvels van Umbrië rijden we naar een zonnig en warm (30 graden) Rome. Waar vroeger de terrastuinen lagen van het Palazzo Corsini, is nu de botanische tuin, beheerd door de universiteit van Rome. Naast enkele klassen schoolkinderen en oma’s met hun kleinkind, tref ik hier verschillende collecties planten aan, zoals een (uitgebloeid) rosarium, en medicinale planten. De kleine wilde paarse cyclamen steken ook de kop op. Bovenin de tuin heb je een mooi uitzicht over de stad, al maken de boomtoppen dat je niet helemaal rond kunt kijken.
Na de tuin nog, nu met gids, een rondje langs de toeristische topattracties Colosseum, Trevifontein, Pantheon en Piazza Navona. Opvallend zijn de Japanse meisjes, gekleed als stripfiguur. In het Pantheon is een kerkdienst aan de gang, zodat ook de geweldige akoestiek te bewonderen valt.
De gids wijst erop dat Rome steeds lichter wordt: bij restauratie worden okergele, bruine gevels hersteld in de oorspronkelijke, lichtere kleur.
Rome weer uit komen blijkt niet mee te vallen, het verkeer zit muurvast, misschien omdat er komend weekend een aantal mensen heilig verklaard gaat worden?, onder wie de Belgische leprozen-pater Damiaan.

marjolijn Positie 62 (29012 p.) Lid sinds 18-01-2008 Foto's en tips: 1087 Blogs: 36 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Wilde cyclaam in de botanische tuin.
blogfoto nr. 2
Colosseum.
blogfoto nr. 3
Pantheon.
blogfoto nr. 4
Rome verschiet van kleur.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

A Coruña, een roman als gids
8 2
Gepost op 21 mei
Spanje Galicia
Op de fiets in Nha Trang
4 3
Gepost op 17 maart
Vietnam Zuid Vietnam

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.