Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rome image

De liefde van de man

Rome
Italië
Rinske

De liefde van de man

De liefde van de man gaat door de maag. Een eeuwenoud gezegde waar ik om heel eerlijk te zijn nooit veel waarde aan gehecht heb. Maar in Italie is mij iets duidelijk geworden. Dit gezegde klopt! Italie staat natuurlijk bekend om de pasta's en pizza's. Hier kun je fantastisch eten! Iedere reisgids spreekt vol lof over de culinaire tradities van Italie. Alsof je bij ieder willekeurig restaurant je smaakpapillen kunt laten verwennen. En als één van de drie redenen waarom je naar Italie gaat het lekkere eten is (naast mooi weer en fotogenieke landschappen en steden), ja, dan kun je nog wel eens een teleurstelling te verwerken krijgen. Zo is het meerdere keren voorgekomen dat Ronald (mijn vriend) zijn humeur liet beinvloeden omdat hij bijvoorbeeld weer een droog en smakeloos broodje had uitgekozen. Of een waterige pasta zonder smaak.

Begrijp me niet verkeerd, je kunt wel lekker eten in Italie, maar je moet wel weten waar je moet zijn. Ga dus niet op een terras zitten op het beroemde Piazza del Campo in Siena. De kans is groot dat je hier meer dan 7 euro voor een cola betaald. En geloof mij, die hoge prijzen zijn geen garantie voor een goede maaltijd. Obers schotelen je ongeinteresseerd een droog stuk pizza voor dat al de hele dag in de vitrine heeft gelegen en waarschijnlijk snel even in de magnetron is opgewarmd. Geen wonder dat Ronald daar humeurig van wordt. Dat wordt ik ook!
Nee, probeer dan eens een Vinoteca in één van de kleine straatjes. Niet alleen serveren ze hier prima wijn, ook het eten is meestal goed. Ons favoriete restaurantje ontdekten we op een klein plein in Venetie. Een opvallend juweeltje waar we fantastisch eten geserveerd kregen. het kan dus wel!

Trouwens, terwijl ik me stond te vergapen aan de Italiaanse mode en de mooie leren tassen, bleef Ronald maar staren naar de etalages vol met Italiaanse salami's en andere worsten. Dus je raad het al, zijn koffer zat op de terugreis vol met kilo's vlees. Alsof het om breekbaar porselein ging zo voorzichtig haalde hij ze thuis uit de koffer. Even de geur opsnuiven. Mede hiervoor ging hij naar Italie. Missie geslaagd!