Rome stopt sjoemelende taxi image
Indian

Rome stopt sjoemelende taxi

Taxichauffeurs weten aardig wat geld te vangen door toeristen dubbele tarieven te vragen. Rome pakt de oplichtende taxi's aan en begint met een nieuw en eerlijk betaalsysteem.

Aan deze oplichtingspraktijken van Italiaanse taxichauffeurs, komt een einde met het nieuwe systeem waarbij toeristen online kunnen afrekenen nog voor ze vertrekken. 'We willen de publieke opvatting over onze taxichauffeurs veranderen', zegt de woordvoerder van 3570, het grootste taxibedrijf in Rome. 'De service zal ook worden doorgevoerd naar andere grote Italiaanse steden.'

Gesjoemel

Taxibedrijf 3570 is het gesjoemel van de chauffeurs zat. Toeristen betalen vaak het dubbele voor een ritje, terwijl de lokale bevolking geen taxi te pakken krijgt. De chauffeurs zouden niet genoeg geld verdienen aan de eigen bevolking, omdat zij de normale tarieven kennen.

Eigen taal

Via het online systeem kunnen toeristen naast het eerlijke tarief te betalen, ook een taxichauffeur aanvragen die Engels, Frans, Spaans of Duits spreekt. Een andere mogelijkheid om te betalen is via de mobiele telefoon per SMS bericht.

Campagne

Het nieuwe systeem sluit aan op een campagne die Rome zojuist is gestart; 'Rome houdt van toeristen'. Door middel van de slogan 'Be smart, don't try to be clever', hoopt de stad duidelijk te maken aan de hoteliers, taxichauffeurs en de winkeleigenaren dat eerlijkheid en vriendelijkheid toch echt het langste duurt en de stad ten goede komt.

Foto: kvrooij.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.