Lazio en Rome provincie

De regio Lazio is misschien minder bekend dan Toscane of Lombardije, maar toch enorm populair. Dit komt omdat de hoofdstad van de regio ook de nationale hoofdstad is, Rome. Dit maakt het tot een belangrijk gebied op historisch en cultureel vlak. Rome mag dan met stip dé trekpleister van de wijde omgeving zijn, ook buiten de stad vind je honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden.

Informatie over Lazio en Rome provincie

Beste foto's & tips van Lazio en Rome provincie

'502120' door dennisenroel '502120' door dennisenroel

ItaliëLazio en Rome provincie

ItaliëLazio en Rome provincie

Must-see Tivoli

dennisenroel

De tempel van Vesta is het hoogtepunt van de Acropolis van het stadje Tivoli. Dit stadje, dat in vroegere tijden 'Tibur' werd genoemd, was zowel voor de oude Romeinen als voor de pausen en kardinalen een belangrijke vakantiebestemming. Niet in de laatste plaats vanwege het koelere klimaat en de prachtige landschappen. De tempel van Vesta stamt uit de eerste eeuw voor Christus en is zo goed bewaard gebleven, omdat het ook langere tijd dienst heeft gedaan als kerk. Vanaf de tempel heb je een prachtig uitzicht over de Aniene vallei. Tivoli is nog steeds een sprookjesachtige plaats met uitgestrekte parken, fonteinen, ruïnes en villa's uit de oudheid. Een echte must-see tijdens je stedentrip naar Rome. Tivoli is goed per trein te bereizen. Neem trein FR2 vanuit treinstation Roma Tiburtina (tijdens kantooruren 1 keer per uur een sneltrein richting Tivoli). Station Roma Tiburtina ligt langs metrolijn B (blauw). Mooie uitzichten onderweg! Reisduur is ongeveer 40 minuten en een kaartje kost circa 3 euro pp.

'454755' door dennisenroel '454755' door dennisenroel

ItaliëLazio en Rome provincie

ItaliëLazio en Rome provincie

Valle dell'Aniene

dennisenroel

In het park van Villa Gregoriana in het stadje Tivoli kun je mooie wandelingen maken. Het park grenst aan de vallei van de rivier de Aniene. Het is er heel groen, het telt meerdere watervallen en het water is er geweldig blauw. Het is een beetje Plitvice in het klein. Een aanrader wat ons betreft!

'444949' door dennisenroel '444949' door dennisenroel

ItaliëLazio en Rome provincie

ItaliëLazio en Rome provincie

Tivoli

dennisenroel

Vakantie is van alle tijden. Zo gingen de oude Romeinen naar Tivoli, een stadje in de bergen, ongeveer 20 kilometer ten oosten van Rome. Het was populair door de mooie ligging en het relatief koele klimaat. Ook tegenwoordig is het stadje nog de moeite waard. Vooral door de vele smalle straatjes en het geringe aantal toeristen dat je er tegenkomt.

Laat kaart zien

Laatste Lazio en Rome provincie artikelen

Door: Kas Nortier
Cool: Zo zag Rome er in het jaar 320 uit

Rome, de stad waar historische bouwwerken op iedere hoek van de straat te vinden zijn. Een prachtig openluchtmuseum. 320 jaar geleden was Rome ook al een gigantische stad. Ongeveer 2 miljoen mensen noemden Rome hun thuis. Maar hoe zag deze stad er uit in zijn gloriejaren?

Rome, de stad waar historische bouwwerken op iedere hoek van de straat te vinden zijn. Een prachtig openluchtmuseum. 320 jaar geleden was Rome ook al...