Piemonte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen in het Piemontese Alpengebied

Piemonte,
Italië


Op internet vond ik deze wandeling van 4 uur die mij goed te doen leek http://www.rifugiomondovi.com/images/itinerari/rif005.pdf. Hoewel we al bij de start een stuk verkeerd zijn beginnen lopen en ook onderweg een paar keer van de route zijn afgedwaald (ik ga voor de theorie dat de aanduidingen niet duidelijk genoeg waren, maar het is niet onmogelijk dat wij niet oplettend genoeg waren ???? ) was het een prachtige ervaring. We bevonden ons plots in een heel andere wereld en een groot stuk van de wandeling liepen we helemaal alleen. Het was dan ook even schrikken toen we op de terugweg een Rifugio tegen kwamen barstensvol mensen. Velen kozen er namelijk voor om vanaf de parking een makkelijke weg te volgen richting Rifugio, daar hun buikje vol te eten en dan op het gemak even uitbuiken in de tuin en terugwandelen. Tegelijk liepen daar ook wat stoere kerels rond, opscheppend over het aantal cols die ze al overwonnen hadden.

Wie diezelfde wandeling wil doen, raad ik toch aan om ergens eens stafkaart te kopen, zodat je een beter zicht hebt op waar je precies aan het wandelen bent.

Ook moet je rekening houden dat het laatste stuk weg (10 minuten rijden) een afwisseling is van asfalt en grindweg (niet iedereen durft er op, hoewel de meeste auto’s het wel schenen te kunnen).

Wie met de hond op wandel is en een hapje wil eten in de Rifugio: honden niet toegelaten helaas.

Meer foto's: http://www.verdita.com/nl/een-dagje-in-de-bergen/