Piemonte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eataly Torino

Piemonte,
Italië


Op precies anderhalf uur rijden van bij ons bevindt zich het walhalla van eten en drinken, Eataly in Torino.
Het zicht bij aankomst is niet bemoedigend: men heeft niet de moeite genomen om ook maar enige bewegwijzering ernaartoe aan te brengen, mensen met karretjes gevuld met water en andere etenswaren komen af en aan alsof het een ordinaire supermarkt betreft, en de buurt biedt een eerder troosteloze aanblik met veel beton en parkings.
Ben je echter bereid om je eerste scepticisme te vergeten, dan ontdek je een verborgen parel rond alles wat met eten en drinken in Italië te maken heeft.
En wat voor spijzen dan nog: enkel de beste kwaliteit, bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk en een onvoorstelbaar gamma aan o.a. olijfolie, pasta, confituren (zoet en zout), koekjes, azijnen, kruiden en andere lekkernijen.

Daarnaast is er ook een zeer uitgebreide keuze aan alle Italiaanse kazen die je je maar kan voorstellen, idem dito voor wat betreft ham en andere charcuterie, allemaal aantrekkelijk gepresenteerd. Tevens is er verse vis te krijgen, alsook schaaldieren, een verse vleesstand en een indrukwekkende variëteit aan olijven, alsook een groenten- en fruitstand.
Beneden is er een birreria én daarnaast uiteraard een indrukwekkend assortiment aan wijn, gaande van 1,8 euro per liter van het vat tot flesjes van meer dan 400 euro. Iedereen komt dus aan zijn trekken.

Eataly - alti cibi
Via Nizza, 230 int. 14 - 101026 Torino