Piemonte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het geheime zwemplekje bij de geitenboerderij

Piemonte,
Italië


Wanneer je kaas gaat degusteren op een geitenboerderij is er normaal gezien geen haar op je hoofd dat eraan denkt je zwemgerei mee te nemen.
Of het is dat je richting Le Ramate in Malvicino trekt, een biologische geitenboerderij waar je niet enkel de lekkerste geitenkaas uit de streek kunt proeven, maar ook een duik kunt nemen in een meertje, verborgen tussen de heuvels en enkel te bereiken via een pad dat langs de geitenboerderij loopt. Met wat geluk kom je dan ook de loslopende geiten tegen die je heel nieuwsgierig aankijken.

Le Ramate bereik je via een prachtig, maar heel bochtig, landelijk weggetje dat je over de heuvels tot in een ander dal brengt. Er staan nergens aanduidingen en wij vonden het enkel omdat Patrizia, de eigenares, ons verteld had dat we door het "ranch-achtige" hekken moesten rijden om hun boerderij te bereiken.
Van daaruit bracht boer Massimo ons met de tractor tot aan een riviertje dat we te voet moesten oversteken, dan nog een paar rotsen beklimmen en plots stonden we daar met de mond open vol bewondering te kijken naar een klein, maar diep meertje, helemaal verborgen tussen de rotsen.

Na zo'n verkwikkende zwembeurt hadden we natuurlijk enorm zin om van hun kazen te proeven. Wij zijn geen professionele kaasdegustateurs (Patrizia wel, die mag zelfs in kaasjury's zetelen), maar haar geitenkaasjes smaakten ons zo goed dat we onmiddellijk aan het fantaseren sloegen over kaasproeverijen met gasten.

Wil je meer weten over Le Ramate en hun kazen surf dan naar : www.leramate.it