Palermo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Palermo image

De botanische tuinen van Palermo

Palermo
Italië
Alexandermoust

De botanische tuinen van Palermo

ORTO BOTANICO PALERMO

Wat je dus niet verwacht van een stad als Palermo, dat een imago heeft van vuiligheid en chaos, is een compleet ordentelijke en fascinerende botanische tuin met wortels in de Italiaanse geschiedenis van een paar honderd jaar terug. De oudste boom in deze prachtig aangelegde tuinen is een boom van 170 jaar oud-waarvan ik een foto met mezelf erop zal toevoegen.

Wat een immens ''bouwwerk'' is dat zeg! Dergelijke ficus soorten groeien hier veel en zijn voor mij ook echt een bezienswaardigheid waar je net zoals bij de kathedraal en de dozijnen met kerken die de stad rijk is, in en rondom kunt lopen.

De insecten en vlinder tentoonstelling die op dit moment nog actueel is heeft mij ook weer de ogen geopend. Hoeveel verschillende soorten er zijn en hoe rijk de variatie is tussen de verschillende landen en continenten. Een echte reiziger moet dus hier geweest zijn. Een uitbundig kleurrijke cactus-verzameling is ook zo een element dat je niet moet overslaan. Net na de ingang aan de rechterkant staan verschillende kassen, waarin deze geteeld worden.

Voor dit alles betaal je een paar euro en je bent er een halve middag of langer mee zoet- zeker als het mooi weer is - laat je dan verleiden erheen te gaan met een kennis , vriend of vriendin- je waant je in een landschap wisselend van noordelijke naar zuidelijke oorden- het is gewoon een feest! Diverse thema's worden in de rijke flora uitgewerkt en aangezien het nooit echt druk kan zijn in het immense park kun je zo je meditatieve momentjes hebben. Als het regent schuil dan in een van de pagodes of expositieruimtes. Er zijn op afspraak gidsen aanwezig die je fijne rondleiding in het Engels of Frans kunnen geven.

Een echte aanrader.



Foto's

418b7.jpg
418b7.jpg
Alexandermoust
6b88e.jpg
6b88e.jpg
Alexandermoust