Venetie omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Even naar de overkant

Venetie omgeving,
Italië


Venetië is een stad die bestaat uit 177 waterwegen en 120 eilanden. Om al de eilandjes met elkaar te verbinden, zijn er in Venetië 400 bruggen over de kanalen. De kanalen vervullen de functie van straat, iedereen verplaatst zich per boot. Vroeger gebeurde dat met gondels, maar daar worden nu voornamelijk toeristen mee rondgevaren. De meeste Venetianen gebruiken voor privé-vervoer bootjes met motoraandrijving, een enkeling hanteert de polsstok.
Het openbaar vervoer gaat met een vaporetto, een bootbus op het water, die verschillende haltes aandoet. Je kunt een dag-of meerdaagse kaart kopen waarna je onbeperkt gebruik kunt maken van een netwerk van ongeveer 30 lijnen in en rond Venetië, naar de eilanden, het vasteland en het station.
Het overzetwerk in de stad gebeurt met deze gondels of traghetti. Voor 50 cent reis je naar de overkant van het Canal Grande. Je bent er zo, dus je kunt gewoon blijven staan.
In Venetië is het meestal erg druk, maar als je zo'n traghetti neemt en dan door de kleine straatjes wandelt, ben je al snel de massa kwijt.