Hoogtepunten van Milaan

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Hoogtepunten van Milaan'
Was hier op 2011-07-26 Gepost op:
Van zaterdag op zondagnacht vertrekken we voor onze zomervakantie richting Bella Italia. Onze eerste stop daar, is Milaan. De heenweg verloopt heel vlot, met een half uurtje wachttijd voor de Gotthardt-tunnel staan we om twee uur ’s middags voor ons hotel in de wijk Pasteur, op 5 metrohaltes van de Duome. De middag besteden we aan een wandeling door de wijk. Zo ontdekken we op steenworpafstand het metrostation, een supermarkt, een bakkertje en een paar pizzeria’s cq barretjes.

De volgende ochtend vertrekken we na het ontbijt met de metro naar het centrum: we starten met een bezichtiging van de Duome. Wat een indrukwekkend gebouw aan de buitenkant. Met de lift worden we naar de rand van het dak gebracht. Mooi uitzicht over de stad en dan wandelen we om de dom heen, maar wel op hoogte. We eindigen de wandeling op het dak. Ook daar kunnen we gewoon overheen wandelen. Wat leuk! De kerk is erg fotogeniek, gelijk mijn nieuwe lens uitgeprobeerd. De hoge beelden kan ik nu mooi dichtbij halen en ze blijven superscherp!

De binnenkant van de kathedraal wordt alleen door R. en K. bekeken. C. heeft blote schouders en mag er dus niet in (hadden we kunnen weten…). Ook de binnenkant is erg mooi. Na dit moois volgt een wandeling door het centrum richting het Castello. Onderweg komen we allerlei mooie gebouwen tegen, waaronder het oude postkantoor. Voor het Castello staat een grote fontein. Omdat het zo warm is mogen de jongens even met hun voeten in het water. En dan is het ook leuk om je voeten op een fontein te zetten, dat spuit zo lekker!! Dat gaat even goed, totdat K. languit gaat. Lachen dat we allemaal doen, snel kleren uit en dan maar even in boxershort door de fontein wandelen…

Het Castello bewonderen we alleen van de buitenkant, het museum laten we voor wat het is. Als je door het Castello heen loopt naar de andere kant kom je in een mooi park uit. Daar wandelen we nog even, voordat we terug gaan naar het centrum voor een lunch.
De middag besteden we verder aan shoppen en vooral veel winkels kijken. De Galleria Emmanuelle is erg mooi om te zien, maar niet voor onze portemonnee bestemd.


De volgende dag staat in het teken van voetbal. Gisteren heeft K. zijn eerste voetbalshirt gekregen: een van Inter Milan met rugnummer 10 + naam van Wesley Sneijder. Eigenlijk heeft hij met zijn 3 jaar nog geen idee wie dat is, maar roept om het hardst dat hij Sneijder is!!

Met de metro naar station Lotto en dan nog een wandeling van een half uurtje. Bij ingang 14 gelukkig geen lange rij en voor we het weten staan we aan het begin van de rondleiding. Eerst naar de tribunes. Helaas voor ons is de grasmat aan vervanging toe en ligt er nu een grote zandbak. Toch geeft dit stadion (voor 80.000 mensen) wel een indrukwekkend beeld. De kinderen mogen ook even op de vip-stoelen zitten…Belangrijk voel je je dan. Daarna richting kleedkamers. De eerste is van Inter. In vergelijking met AC Milan nogal sober, maar wel leuk om even te zien. Daarna dus die van AC, mooie stoelen. Elke speler heeft zijn eigen plek: L. zit nog even op de stoel van Seedorf. Bij de stoel van Van Bommel is het te druk… Tot slot nog even de persruimte en dan op naar het museum. Daar kunnen we alle bekers bewonderen en nog een paar mooie foto’s van Van Basten, Gullit en Rijkaard.

Met de bus en tram gaan we terug naar het centrum voor de lunch en het inmiddels traditionele heerlijke ijsje!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning De Dom van Milaan, zowel van buiten als van binnen én van boven een kunstwerk!

De Dom van Milaan, zowel van buiten als van binnen én van boven een kunstwerk!

De Dom van Milaan, zowel van buiten als van binnen én van boven een kunstwerk!

De Dom van Milaan, zowel van buiten als van binnen én van boven een kunstwerk!

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.