Milaan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Milaan, Italië

Gepubliceerd: 07 aug 2012
0

Haal je beste hakken of designergympen maar uit de kast en verhoog nog snel even je kredietlimiet – we gaan shoppen in Milaan, de onbetwiste mode- en designhoofdstad van de wereld. Vijf Milanese creatieven wijzen de weg.

Columbus Travel
Columbus Travel


Fotografie Triennale

Mode en design musts

Een lokale grap: wat wordt er in Milaan onder de Heilige Drie-eenheid verstaan? Prada, Versace en Armani. En daarmee bedoelt de Milanees maar te zeggen dat zijn stad anders is. Je vindt hier niet het het Italië van de verbeelding – land van elegante maar vervallen stadspaleizen en lome, drie uur durende middagmaaltijden – maar het Italië van de toekomst. De 1,6 miljoen inwoners tellende metropool is al decennialang de economische motor van het land. Tijd is hier geld en werk gaat boven alles. De enorme industrieparken die het middeleeuwse stadshart omringen en de gejaagdheid van de locals mogen op het eerste gezicht niet uitnodigen tot een citytrip, maar de kracht van Milaan schuilt in zijn tomeloze energie. Als zakencentrum trekt de stad niet alleen bankiers en grote modehuizen, maar ook talloze kunstenaars, fotografen en industrieel ontwerpers, die hun creativiteit botvieren in boetiekwinkels, galerieën en een nachtleven zonder weerga in Italië. En daarmee beloont Milaan bezoekers met een zeldzaam goed: een gezonde dosis creatieve energie.

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 28

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
Gratis eten in Milaan

22 mei 2009, Milaan staat bekend als trendy modestad, maar heeft tijdens deze economische crisis ook iets anders te bieden. Om de terrassen te vullen en de concurrentie aan te gaan in deze onzekere tijden, bieden veel bars gratis hapjesen soms zelfs hele buffe...

2
Reisnieuws
Sleurhutten worden steeds cooler

13 mei 2009, Caravans iets van vroeger? MINI, Airstream Trailers en Republic of Fritz Hansen ontwierpen samen een caravan van deze tijd. Het moderne huis op wielen is 6,8 meter lang en is helemaal op het ontwerp van de MINI Cooper S Clubman afgestemd.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.