Milaan

Reisgids cover foto
foto: Loïc Lagarde

Na hoofdstad Rome is Milaan de belangrijkste stad van Italië. Het ligt in het noorden van het land in de regio Lombardije, dat gezien wordt als een van de meest ontwikkelde regio's van Italië. Milaan als stad op zich telt een inwoneraantal van 1,3 miljoen. Reken je daar de omliggende stedelijke gebieden bij, dan kom je al gauw uit op vier miljoen inwoners.

Milaan wordt beschouwd als een van dé modehoofdsteden van de wereld. Het wordt dan ook vaak in één adem genoemd met andere wereldsteden zoals Londen, Parijs en New York. De ontwerpers Versace en Armani hebben hier hun thuisbasis. Naast mode is de Milanese keuken ook een grote aantrekkingskracht voor de stad. Voorbeelden van lokale gerechten zijn het rijstgerecht risotto alla Milanese en de vruchtencake panetonne.
Milaan is de stad van de Dom, het operatheater La Scala en het voetbalcomplex San Siro, waar de clubs AC Milan en Inter Milaan hun thuiswedstrijden spelen.

De beste en snelste manier om deze zeer gewaardeerde Italiaanse stad te verkennen is door middel van de metro. Milaan heeft een uitgebreid metronetwerk. Zeer efficiënt en goedkoop. De stad op zich is goed bereikbaar; het telt twee vliegvelden (Malpensa en Linate), twee hogesnelheidstreinen naar alle uithoeken en grote steden van Italië en er rijden (trolley)bussen en trams.

Informatie over Milaan

Beste foto's & tips van Milaan

Het Laatste Avondmaal is een van de bekendste werken van Leonardo da Vinci. Het is te zien in de Santa Maria Dell Grazie, maar het is zo populair, dat je moe...

>>

Naast de Duomo (Dom) tref je de 'Salon van Milaan', een in 1865 gebouwde winkelpassage naar een ontwerp van Giuseppe Mengonis. De naam is ontleend aan de eer...

>>

Deze enorme begraafplaats van Milaan is officieel een museum, die je gratis kunt bezoeken. Het is de Pere Lachaise van Milaan, er liggen veel beroemde Milane...

>>

Kaart van Milaan en omgeving

Locatie op de kaart
Laatste Milaan Artikelen

Met onze reisgids Milaan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
Milaan, Italië

07 aug 2012, Haal je beste hakken of designergympen maar uit de kast en verhoog nog snel even je kredietlimiet – we gaan shoppen in Milaan, de onbetwiste mode- en designhoofdstad van de wereld. Vijf Milanese creatieven wijzen de weg.

0
Reisnieuws
Gratis eten in Milaan

22 mei 2009, Milaan staat bekend als trendy modestad, maar heeft tijdens deze economische crisis ook iets anders te bieden. Om de terrassen te vullen en de concurrentie aan te gaan in deze onzekere tijden, bieden veel bars gratis hapjesen soms zelfs hele buffe...

2