Maremma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Massage door een warme waterval

Maremma,
Italië


In Zuid-Toscane wordt het landschap gedomineerd door de Monte Amiata, een uitgedoofde vulkaan. Er in de buurt zijn nog restanten van het vurige verleden te vinden in de vorm van hete bronnen. Zoals bij Terme di Saturnia, waar een sjieke spa rond de naar rotte eieren riekende heilzame bronnen is verrezen. Op de weg naar Montemerano kom je echter warme bronnen tegen waar je gratis in kunt badderen! De warme kalkhoudende wateren hebben er een hele reeks van bassins gevormd waarin je heerlijk kunt weken en plonzen. Het water is 38 graden warm en ook de groene modder schijnt heilzaam te zijn. Klim iets hogerop en er is een echte warme waterval die je heerlijk op de schouders roffelt. Je ziet vanzelf waar je wezen moet (je RUIKT het ook!) want er staan altijd wel auto's geparkeerd. Faciliteiten zijn er niet (in de auto omkleden dus), wel is er een drankjeswagen in de zomer. Waarschuwing: na zo'n warm bad annex massage ben je echt heel erg soezerig en duf, doe eerst een dutje voor je verder rijdt.

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Massage door een warme waterval"

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 14 Jun 2012 | 15:24:31

  Lijkt me heerlijk!

  Bericht aangepast op 18:13:17
 • profile image comment
  Door Knebbeltje• geplaatst op 15 Jun 2012 | 08:07:22

  De Monte Amiata is een dode vulkaan, geen Vesuvius dus. En ja, de eierwindenstank is ongelooflijk... maar je went eraan. En echt, een beetje stank is de geweldige ervaring van een watervalmassage wel waard. Vanaf Siena is het een uur of twee rijden. Ik combineer een bezoekje aan de bronnen altijd met de Tarottuin van Niki de Saint-Phalle in Capalbio, dat ligt er ongeveer drie kwartier vandaan. Maak ik nog wel een aparte tip van!

  Bericht aangepast op 07:21:48
 • profile image comment
  Door Evaantonio• geplaatst op 14 Jun 2012 | 16:58:07

  Leuke, originele tip! Had nog nooit over Monte Amiata gehoord. Is het een dode of een slapende vulkaan? en ruikt deze waterval dan ook niet naar rotte eieren? Ik weet nog dat ik toen ik Vulcano (ook in Italie) ben gaan bezoeken de stank in het begin bijna onverdraaglijk was. Daarna wen je er natuurlijk aan.

  Bericht aangepast op 16:59:15