Le Marche

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Le Marche image

Le Marche

Le Marche
Italië
Agriverdita

Wandeling natuurpark Monte Beigua, Alpicella

Vanuit onze tuin kun je hem zien liggen: Monte Beigua, een afgeronde bergtop van bijna 1300 meter hoog. Deze berg maakt deel uit van een prachtig natuurpark waar we graag gaan wandelen en waar je geniet van fenomenale uitzichten op zowel de bergen als de zee. (Tip: ga er niet heen wanneer je van hieruit kunt zien dat de berg omgeven wordt door wolken, want dan kom je in de mist terecht).

Zaterdag trokken we met ons hondje Mia richting Alpicella, waar in Località Cereseta een aantal wandelingen vertrekken.  Je herkent het vertrekpunt makkelijk aan het huisje met de geitjes. Daar start een stijgend pad in een bos, waar je even later de keuze moet maken tussen links en rechts.  Wij kozen voor de rechterkant omdat we de "strada megalitica" wilden bewandelen en dan de Monte Priafaia beklimmen.  We hadden geluk met het weer, al was het vrij fris, het was zonnig en helder genoeg om zowel de Alpen als de Middellandse Zee te zien liggen.

Tijdens de wandeling hebben we ergens een verkeerde afslag genomen (één van onze specialiteiten ;-) ) en zo kwamen we op de terugweg niet op het pad terecht op weg naar "Cappella S. Anna" maar terug op het rechterpad.

Dus, heb je de neiging om, net zoals ons de verkeerde afslag te kiezen, hou er dan rekening mee dat niet alle paden hier even goed zijn aangeduid en kies ervoor om op het einde van de "strada megatitica" terug te keren in plaats van de Monte Priafaia tour te proberen.
Wij hebben in totaal iets minder dan 2 uur gewandeld, dus heel goed te doen als ochtendactiviteit in combinatie met een lunch aan zee.  We trokken zelf naar het dichtstbijzijnde kuststadje Varazze waar we net op tijd waren om spectaculaire donkere wolken op te zien doemen vanuit Genua. Gelukkig bleef het droog en konden we er nog gezellig kuieren in de straatjes in combinatie met een lekkere focaccia-lunch.

Plannetje van de wandeling : http://www.verdita.com/nl/winter-wandeling-in-alpicella-en-lunch-in-varazze/