Le Marche

Le Marche is een Italiaanse regio die in het noorden grenst aan het ministaatje San Marino, in het westen aan Toscane en in het oosten aan de Adriatische Zee. Het hele gebied omvat 246 opzichzelfstaande gemeenten, met de havenstad Ancona als hoofdstad. De naam Marche is afgeleid van het Germaanse woord Mark, dat zoveel betekent als markering of grens. In het westelijk deel van Le Marche bevindt zich een hooggebergte genaamd de Apennijnen. Hier ligt ook de hoogste top van het gebied, de Monte Vettore (2476 meter).

Informatie over Le Marche

Beste foto's & tips van Le Marche

'392790' door kosterg '392790' door kosterg

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Pittoresk stadje...Co

kosterg

Als je de Marche bezoekt mag je het prachtige stadje Corinaldo echt niet overslaan! Het is pittoresk gelegen op een heuveltop en stadsmuren rondom. Bekend vanwege het terassenstraatje. Bovenaan het straatje is een leuk terrasje vanwaar je een mooi uitzicht hebt.

'488082' door Bergwerk '488082' door Bergwerk

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The Church

Bergwerk

Italië | Possagno Eerder schreef ik dat ik niet meer wist waar deze foto gemaakt was, maar na enig speurwerk hebik het toch teruggevonden. Onderweg in Noord-Italië kwamen we langs het plaatsje Possagno. Vanaf de weg, in de verte boven op een heuvel, zagen we deze bijzondere kerk al opdoemen. Het wit afstekend tegen de groene heuvels. De bouw van de 'Tempio Canoviano' is begonnen in 1819 en voltooid in 1830. De kerk is gebouwd in de Neo-classische stijl volgens een ontwerp van Antonio Canova, één van de bekendste beeldhouwers uit die tijd. Achter de pilaren, niet zichtbaar op de foto, is er nog een prachtig gedecoreerde koepel.

'430859' door biancavanderwerf '430859' door biancavanderwerf

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The pier

biancavanderwerf

De laatste dag van onze vakantie, wat zeg ik….. 1 van de laatste uurtjes zelfs.. Heerlijk dat warme zand en die laatste zonnestraaltjes, het kabbelende water… Ik mis het!!

Laat kaart zien

Laatste Le Marche artikelen