Lombardije en de meren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bergamo in de winter

Lombardije en de meren,
Italië


Het is alweer 2 jaar geleden. Voor de kerstvakantie had ik een leuk vluchtje geboekt naar Bergamo. De ene dag heen, de andere dag in de avond weer terug. Er net even tussenuit en voor mij weer een bezoek aan een land waar ik nog niet eerder was geweest. Bergamo is een perfect stadje voor zo'n kort tripje. De kerstsfeer was erg leuk en het is eigenlijk een gewoon normaal plaatsje. Een beetje vergelijkbaar met Den Bosch waar ik woon. Gewoon een leuk stadje waar word gewoond en gewerkt, maar waar voor toeristen ook nog best leuke dingen te zien en te beleven zijn.
Bergamo heeft een oude middeleeuwse stad "Città alta" die hoog op een heuvel ligt en waar smalle straatjes met stijle trappen zijn. En een moderne beneden stad: "Città bassa" met het treinstation, moderne winkels, etc.

De kerk op de foto is een van de pronkstukken van de oude stad: Basilica di Santa Maria Maggiore. Met een beetje sneeuw op de daken was dit middeleeuwse stadje een sprookje om te zien. Weer eens wat anders dan alleen zomerse foto's van Italië...