Lombardije en de meren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lombardije en de meren image

Lombardije en de meren

Lombardije en de meren
Italië
Pdanielse

Back home

Zo, we zijn weer terug van weg!

Na de Dolemieten en het Garda meer, San Felice del Benacio (alleen die naam al.....) zijn we via een daagje Zwitserland, Swachseln en via de Moezel terug gekomen. Beetje hotel, beetje tent, nog kleinere tent en een nachtje in een supermoderne B&B aan de Moezel.
In de Dolemieten mooie wandelingen gemaakt in de bossen en bergen daar. Catch off the day: een heuse vos die zomaar voor m'n camera langs liep te snuffelen, die moet wel erge honger hebben gahad. Normaal ziet je ze nooit.
Aan het Garda meer vinden wij het altijd leuk, lekker met een grote tent op een leuke camping en genieten van het weer: 31 gr. C. is lekker maar na 7 dagen hadden we het wel gezien en zijn we via een nachtje, kleine tent, in Swachseln in de buurt van Luzern beland. Ook niet slecht met een meertje gelijk aan de camping. Leuk bergdorpje bezocht en wezen winkelen in Luzern zelf.
Daarna via het Zwarte woud, de Schwartswalder Hochstrasse, een leuk tocht gemaakt en in de avond aan de Moezel neergestreken. Daar per ongeluk bij een heel leuke B&B terecht gekomen. Een oud huisje helemaal in 'vakwerk' stijl, die geheel gerenoveerd en ontzettend leuk ingericht was. Kortom TOP.
De volgende/laatste dag via de toeristenplaatsen Cochem en Bernkastel nostaligsgische herrineringen opgehaald. Hier veel fietsers (echt hordes) in de leeftijdcategorie van 60+ en in de straatjes zelf de rollators tellen. Desalnietemin, bijzonder leuk, mit torte und caffee. Nogmaals de nostalgie ten top.
Het zit er weer op, maar we treuren niet, eh wat slaapt dat bed thuis toch lekker.......

grtzzzz Peter