Ligurie foto's & tips

'366389' door ijszenga '366389' door ijszenga

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Dolfijnen in Europa

ijszenga

In het gebied tussen Monaco, de Ligurische kust en Corsica bevind zich een enorm beschermd natuurgebied voor walvissen en dolfijnen. Hier kun je relatief dicht bij deze geweldige dieren nog in het wild zien. Een zee safari is echt een geweldige belevenis. In dit gebied worden deze dieren beschermd en gedurende de zomermaanden zwemmen hier tienduizenden dolfijnen en duizenden walvissen met een lengte tot wel 25 meter.

'509250' door carla '509250' door carla

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Glowing colours

carla

De Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust vlak bij La Spezia in Ligurië. De dorpen zijn in 1997 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied is moeilijk bereikbaar met de auto langs de steile kust. Er loopt een wandelpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt, waarvan het deel tussen Riomaggiore en Manarola bekend staat als de Via dell'Amore. Terechte benaming lijkt me, zeker als het zonnetje de zeespiegel bereikt, en een mooie avondgloed achterlaat.... sprookjesachtig, toch !

'462205' door jysta '462205' door jysta

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Cinque terre

jysta

Wat een mooie en fotogenieke plek is dit.De Via dell 'Amore brengt je in de 5 verschillende dorpen waarbij de huisjes "geplakt" tegen de bergwand lijken.Dit is Manarola, de oudste van de 5. Toen wij er waren was het net een jaar geleden dat de dorpjes door een aardverschuiving flink beschadigd waren en de herstelwerkzaamheden hier en daar nog niet afgerond. Van een afstandje echter nog nauwelijks te zien.

'491004' door JannavEek '491004' door JannavEek

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Perinaldo bergroute

JannavEek

Autostrada A10 | A12 is een vrij smalle drukke snelweg langs de Italiaanse Riviera met een aaneenschakeling van tunnels. Routetip: Vermijd deze drukke snelle weg en rijd over de prachtig kronkelige kustwegen en bergweggetjes. Ga het binnenland achter San Remo in door de valleien Armea en Crosia, langs verstilde Middeleeuwse dorpen als Apricale, Baiardo, Dolceaqua, Perinaldo en Ceriana. Neem bijvoorbeeld tussen Ventimigla en Bordighera de SP59 bergweg langs wijngaarden en olijfboomgaarden, met adembenemend vergezichten. Je doet er even wat langer over (alsof je ergens heen zou moeten..) maar het is genieten daar. Op foto: Perinaldo, dorp gebouwd rond het jaar 1000. bellisimo.

'487883' door MvanderKnokke '487883' door MvanderKnokke

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Prachtig dorp in...It

MvanderKnokke

Rocchetta nervina in Italië. In het dorp zelf en in de omgeving prachtige stroompjes met helder water ,kleine watervallen en meertjes om in te zwemmen.

'520077' door agriverdita '520077' door agriverdita

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Portofino, parel aan.

agriverdita

Portofino is een minuscuul dorpje aan de Ligurische rivièra. Een paar straatjes en een haventje, that's it. En toch is het één van de meest exlusieve plekken in Italië, waar beroemdheden met hun luxe-jachts aanmeren of dure feestjes houden. Meestal word je er echter omringd door dagjetoeristen die er met een bootje aankomen en eventjes door de straatjes flaneren of op een terrasje genieten van het uitzicht. Tip : ga er niet heen met de wagen, vooral tijdens het hoogseizoen is het dorpje moeilijk bereikbaar en er zijn erg weinig en dure parkings. Het is beter en leuker om een bootje te nemen vanuit één van de omliggende dorpen.

'539925' door Dragonfly '539925' door Dragonfly

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Een klein bergdorpje.

Dragonfly

San Massimo is een klein bergdorpje vlakbij de prachtige stranden Portofino en San Margeritha. Vanuit het appartement wat we huurde hadden we schitterend uitzicht op de bergen. Helaas de stranden in Italie zijn grotendeels geprivatiseerd, waardoor 4/5 in het bezit is van eigenaren van strandbedden en strand en 1/5 gebruikt mag worden door de locals die dit niet kunnen betalen. €15 p.per dag voor een bedje. Parkeren €4.00 per uur! Het parkeren is te ontsnappen, maar dan moet je wel een wandelingetje willen maken langs de kust. Overigens erg mooi. Je kunt je auto dan neer zetten tussen de twee stranden in. Hier gebruik je alleen de parkeerschijf. Portofino is bekend om de jetset en de dolfijnen die in het daar turquoise water soms te zien zijn.

'208788' door roosje64 '208788' door roosje64

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Portofino

roosje64

Een klein stukje van de prachtige haven van Portofino, een pittoresk dorpje aan de Italiaanse Riviera. Langs de kust bevindt zich ook de Cinque Terre, een schitternde kustweg en beroemde wandelweg die 5 dorpen met elkaar verbindt. Het is een van de Unesco Werelderfgoederen. Portofino ligt op een bergachtig schiereiland, in een regionaal natuurpark en is een geliefde plek voor de jet-set. Voor de soap-liefhebbers: opnames van the Bold en the Beautiful in Italie zijn bijna altijd hier gemaakt.

'379153' door Ageeth '379153' door Ageeth

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Via dell'Amore. 't Pa

Ageeth

De Via dell'Amore (Italiaans voor: Liefdespad) is één van de wandelpaden in de streek Cinque Terre aan de Italiaanse Rivièra. Het is de bijnaam van het pad dat over de rotsen tussen de dorpen Riomaggiore en Manarola loopt. De route is gemaakt tot een ode aan de liefde, wat langs de route tot uiting wordt gebracht door diverse vormen van graffiti en aan de balustraden bevestigde hangsloten als symbool van oneindige liefde. Het sleuteltje mag je in de zee gooien. Om het romantisch te laten zijn, moet je wel nadenken wanneer je er gaat wandelen. In het hoogseizoen struikel je op dit traject namelijk over de toeristen. :-).

'551419' door Moraimavdf '551419' door Moraimavdf

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Langs de rivier ...'F

Moraimavdf

Op vakantie is het lekker om ergens onderweg langs een rivier te kunnen picknicken, zwemmen, een uurtje zitten en wat eten. We hebben een plekje weg van de gebaande paden langs de oevers van de rivier 'Fiume Vara' gevonden, tussen Boccapignone en Beverino, Vanuit het dorpje Pignone reden we richting Boccapignone en daarna Stagnedo We parkeerden de auto op een kleine parkeerplaats In de buurt. Naast de parkeerplaats was er een brug en liep er een pad naar de rivier. Heerlijk om te doen!

'490917' door JannavEek '490917' door JannavEek

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Het licht in...Bordig

JannavEek

Schilder Claude Monet reisde in 1884 naar Bordighera, een stad aan de Italiaanse Riviera net over de grens met Frankrijk. Wat een werkbezoek van drie weken zou moeten worden werden drie maanden. In een brief aan beeldhouwer Auguste Rodin beschrijft hij zijn inspanningen om het mediterrane licht om te zetten in verf. Het resulteerde dan in deze zonovergoten compositie geschilderd vanaf een heuveltop. Dezelfde als waar ik hier sta. Het licht is inderdaad oogverblindend mooi. De plaats Bordighera is bekend om zijn vele gebouwen uit de belle-epoque en was voor de eerste wereldoorlog een door de Europese adel en elite veel bezochte badplaats om tot rust te komen.

'552952' door Moraimavdf '552952' door Moraimavdf

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Uitzicht op zee

Moraimavdf

In de omgeving van de haven van Manarola, een dorpje dat gebouwd is op een steile heuvel van donkere rotsen, kan je lekker langs het pad wandelen om heerlijk van het spectaculaire uitzicht over de zee en de hele kustlijn te genieten.

'421429' door Lupa '421429' door Lupa

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Huis van Niemand

Lupa

Wij verbleven in een huisje boven op een berg in een ver afgelegen bergdorpje, waar wij leefden als in de Middeleeuwen. Om eten te halen moesten wij 10 kilometer berg af en berg op lopen naar een ander dorp. Uitkijkend over een rivier zagen we elke keer dit "Huis van Niemand" Het was ons te ver om naar toe te lopen maar het alleen maar aanschouwen bracht ons elke keer weer een heerlijk tijdloos gevoel. Het bijna magische huis bracht mij de volgende woorden; "Huis van Niemand Toen ik eindelijk thuis kwam was er Niemand"

'490113' door JannavEek '490113' door JannavEek

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Het Ligurische...berg

JannavEek

Bij Ventimiglia over lange kronkelwegen langs de Via Aurelia SS1 naar bergdorp Dolceacqua, slechts 20 minuten van de Middellandse Zee. En van daar dan verder de bergen in. Daar sta je opeens dan wel erg hoog, en met dit prachtig uitzicht voor je. Het dorp beneden .. weet de naam niet .. we zijn op weg naar Perinaldo, een ander middeleeuws bergdorp. Dit is het Ligurische achterland. Hier is nog veel bergland te vinden, tot aan de Italiaanse en Franse Alpen toe. We willen wel een keer teruggaan daarvoor.

'390007' door Dre Moorman '390007' door Dre Moorman

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Sun, sea, summer!

Dre Moorman

Wandelen/klauteren langs wijnranken die tegen de kliffen aan zijn gebouwd om de vijf dorpen van Cinque Terre (UNESCO) te bezoeken. Dit dorp is het oudste dorp met de naam Manarola. Het bezoeken van deze dorpjes ter voet is zeker aan te bevelen!

'187007' door manuela '187007' door manuela

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Bloemenriviera

manuela

De Bloemenriviera doet haar naam eer aan in het voorjaar. Onderweg vele soorten bloemen, waaronder deze prachtige lelie

'413146' door jessicavdl '413146' door jessicavdl

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Cinque Terre

jessicavdl

We hebben een wandeltocht gemaakt langs de 5 mooie, kleurrijke dorpjes van Cinque terre. Onderweg kom je prachtige uitzichten tegen, zoals op dit dorp: Riomaggiore.

'508565' door MvanderKnokke '508565' door MvanderKnokke

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Dolceacqua

MvanderKnokke

Dolceacqua een prachtig oud dorp. Via smalle steegjes stijg je steeds verder omhoog en kom je uiteindelijk uit bij een ruïne van een middeleeuws kasteel.Erg leuk om met de kinderen rond te dwalen. Symbool voor de stad is de middeleeuwse Nerviabrug.

'556739' door Moraimavdf '556739' door Moraimavdf

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Manarola

Moraimavdf

Manarola is bekend door de kleurrijke huizen en gebouwd op een steile heuvel van donkere rotsen. Het deel tussen Riomaggiore en Manarola staat bekend als de Via dell' Amore. Tijdens deze wandeling zie je de dorpen die zich vastklampen aan de rotsen, kleine zandstranden, zanderige baaien en terrasvormige velden. Hier geniet je van het spectaculaire uitzicht over de zee en de hele kustlijn.

'502033' door Woutiee91 '502033' door Woutiee91

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Vernazza Cinque Terre

Woutiee91

Vlakbij La Spezia ligt de Cinque Terra. Deze bestaat uit 5 dorpjes gelegen aan zee. Sinds 1997 behoren deze dorpen tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bereiken van de dorpen kan met de auto maar hou wel rekening met pittige bergritten. Tussen de dorpjes lopen prachtige wandelingen genaamd de Via dell Amore. Zelf geef ik de voorkeur aan Vernazza. Een klein pittoresk dorpje met maar zo'n duizend inwoners. Je kan hier heerlijk eten. Een heerlijk vis restaurant is gelegen aan de bovenkant van de haven genaamd: Belforte. Een echte aanrader!

'511417' door MvanderKnokke '511417' door MvanderKnokke

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

'Waterfall jumping'

MvanderKnokke

Dit is voor onze kinderen op en top vakantie. Eerst een stuk lopen over een smal paadje dan een stukje steil afdalen en dan sta je hier omgeven door hoge rotsen en bomen. Een waterval met een meertje dat via een stroompje weer verder omlaag stroomt in een ander klein meertje.De plek om van de rotsen in het water te springen en dammen te bouwen.

'264967' door manuela '264967' door manuela

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Manarola

manuela

Nu het weer hier weer zo wisselvallig en nat is, verlang ik terug naar de zonnig gekleurde huisjes van de Cinque Terre. Bontgekleurde geveltjes, groene luikjes en wasgoed over de balkonnetjes. Zo herinner ik mij de dorpjes van de Cinque Terre, zoals hier Manarola.

'509605' door MvanderKnokke '509605' door MvanderKnokke

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Casa Rovear

MvanderKnokke

Dit weggetje leid naar Casa Rovear het heerlijke huisje waar we in Italië verbleven. Prachtig gelegen tussen olijf en vijgenbomen. 's Avonds liepen de wilde zwijnen op een paar meter afstand van het terras.En vlogen er hier en daar vuurvliegjes rond.Waar wij zaten in Italië vlakbij Pigna is prima te doen met de auto je doet er ongeveer 14 uur over. Je zit hier op ongeveer 20 min. van het strand . (met de auto)

'553744' door Piography '553744' door Piography

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Verse pasta in...Vern

Piography

Het "echte" Italië vindt je terug in de vissersdorpjes van Cinque Terre, na een mooie treinreis is dit de perfecte plek voor een verse "pasta alla frutti di mare" waarna je de zon de zee in kijkt. Zorg wel dat je een rustige periode uitzoekt, het kan hier wemelen van de toeristen.