Genua

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Italianen en hun cultuur

Genua,
Italië


Gebaren

Volgens schattingen gebruiken Italianen maar liefst zo’n 250 handgebaren. Hoe langer je in Italië verblijft, hoe meer je er over zult nemen. En hoe meer je het leert te waarderen. Handgebaren zijn een geweldige manier om emoties over te dragen en kunnen iets subtiels of iets dramatisch toevoegen aan wat je zegt

Aanraken

Italianen socialiseren door middel van aanrakingen. Als je dat niet gewend bent, kan het in eerste instantie wat vreemd overkomen. Als je jarig bent, kun je van iedereen een knuffel en een kus verwachten en moet je je daar zeker niet beschaamd om voelen. Het is goed bedoeld en het creëert een band. Fysiek contact met andere mensen produceert oxytocine in je lichaam, een feelgood-hormoon waar je gelukkig van wordt.

Koffie
Koffie drink je in Italië staand aan de bar. Gewoon meerdere keren per dag. Niet eindeloos blijven zitten en nog een tweede kopje bestellen. Daarom is er ook altijd tijd om even met iemand een kopje koffie te drinken. O, en wat je ook doet: drink in geen geval cappuccino na de middag en al helemaal niet na het avondeten. Dat is – volgens de Italianen – echt heel erg slecht.