Gardameer reisblogs

Tankstation voor wijn

Bocaj was er (tot 29 aug 2010) Gepost op 05 sep 103 reacties

Op vakantie in Italië proberen we altijd zoveel mogelijk verse locale producten te eten en te drinken. Aan de west kant van het Gardameer heb je diverse fruit coöperaties die een winkel hebben waar je alle fruit per stuk kan kopen tegen een redelijk prijs.
Aan de noordwest kant van het Gardameer heb je een zalm forellen kwekerij die ook aan particulieren verkoopt, in de folie wikkelen je laten garen op de BBQ, heerlijk.
We hadden ook gehoord van wijn coöperaties dus wij op zoek. Na enig gezoek en rondrijden vonden we een wijn coöperatie, in eerste instantie zag het er niet naar uit dat je hier al particulier iets kon kopen. Om de hoek vonden we de ingang verscholen naast de laaddoks voor de vrachtwagens, voor de deur stonden een paar oude auto’s met Italiaanse kenteken. Het is altijd een goed teken, veel Italianen en weinig of geen toeristen.
Auto geparkeerd en naar binnen gelopen, allemaal mooi donker hout, een mooie bar om te proeven en een goed uitgeruste winkel met lokaal geproduceerde wijnen. Maar wacht eens wat zag ik nu in mijn rechter ooghoek bij het naar binnen lopen, dat is ook raar, een tank station, wat moet een tankstation nu in de winkel van een wijn coöperatie?
Bij nader inzien blijkt het inderdaad een tankstation te zijn maar dan voor wijn! Echt waar, alles uit gevoerd in roestvaststaal en met een tel werk voor de prijs per liter, aantal liter en de totaal prijs. En dat voor 6 verschillende soorten wijn voor een prijs van euro 1,50 tot 2,50.
Oude Italiaanse mannen komen binnenlopen met oude mandflessen of jerrycans die gevuld worden. Dit wilde wij natuurlijk ook, naar de ijzerwaren winkel gereden een jerrycan gekocht en terug. Je mag zelf je wijn tanken, een bijzondere vakantie ervaring, en de wijn blijkt prima te drinken.

Bocaj Positie 26165 (0 p.) Lid sinds 11-04-2010 Foto's en tips: 128 Blogs: 10 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Lillehamer, vergane glorie
4 2
Gepost op 02 september
Noorwegen Centraal Noorwegen
Waar is de kleine zeemeermin gebleven?
2 5
Gepost op 29 augustus
Denemarken Kopenhagen
Segovia
4 1
Gepost op 03 mei
Spanje Castilla y Léon

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Volgens mij, in sarche. De weg van riva naar trentino. Dit is ook de coöperatie waar wij onze wijnen halen als we in italie zijn. Wij zitten dan in andogno 20 min rijden van sarche. Www.labellavita.nu

Door: • Geplaatst op

Waar was dat? Wil ik ook eens opzoeken!

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Leuk en lekker!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.