Florence

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florence image

Florence

Florence
Italië
Mandyvanhouten

Roadtrip Italië 2011 Part 3: Florence en Rimini

Ons laatste dagje in Toscane alweer, helaas, was bestemd voor een bezoek aan de hoofdstad Florence. Dit keer lieten we de auto staan, omdat het voordeliger en sneller was om met de trein te gaan. We hebben de musea overgeslagen, omdat we geen zin hadden om de hele dag binnen te zijn. De beroemde dom wilden we wel inklimmen, maar er stond zo’n gigantische rij dat we kozen voor het alternatief; de toren ernaast. Bijna net zo’n prachtig uitzicht en geen rij. Wandelen door het centrum was makkelijk, omdat alles heel dicht bij elkaar ligt. Ook namen we een stadsbus en bleven een rondje zitten om zo nog meer van de stad te zien. Net zo effectief als een hop-on-hop-off, maar een stuk voordeliger. (2 euro voor een kaartje ipv 20). Florence is een hippe stad en populair onder jongeren. In één van de vele bars dronken we een cocktail en daar kun je dan gratis hapjes bij eten. Een fenomeen waar menig toerist dankbaar gebruik van maakt. Op de terugweg stuiten we op een groot feest dat het 60-jarig bestaan van de oldtimers viert. Honderden oude auto’s staan zij aan zij op een rode loper tentoongesteld. De één nog mooier, gekker en ouder dan de ander. Peer keek zijn ogen uit, net als alle andere mannen die er liepen.

Het weekje Toscane zit er jammer genoeg alweer op. Wat een prachtige omgeving en geweldige mensen wonen hier. Maar het volgende avontuur wacht op ons. Een vier uur durende rit door de bergpas van Italië. Van Florence naar het populaire kustplaatsje Rimini. Wat een geweldige route met spectaculaire uitzichten en kronkelende bergweggetjes. Haarspeldbochten waar je stiekem je billetjes bij elkaar knijpt als je er iets te hard in rijdt. Dit is hoe je het je voorstelt, maar dan blijkt het in het echt nog beter. Eenmaal in Rimini trakteren we onszelf eerst op een gelato (ijsje). Rimini scoort meteen al een punt vanwege de Rafaello-ijssmaak (kokosbonbon).
Inchecken, zwemkleding aan en op naar het strand om een verkoelende duik te nemen in de Adriatische zee. We zitten in hotel Brittania (drie sterren) en hebben dit geboekt via hotelbon. Dan heb je de overnachtingen gratis, maar ben je verplicht om te ontbijten en dineren in het hotel. Het eten is prima en eigenlijk zelfs boven verwachting. Het personeel is supervriendelijk en doet er alles aan om het ons naar de zin te maken. De afgelopen twee dagen hebben we overdag alleen maar heerlijk geluierd op het strand en aan ons kleurtje gewerkt. Gisteravond zijn we uitgegaan naar club Coconuts. Dat was echt helemaal geweldig. Een openluchtdiscotheek met verschillende area’s met verschillende muziekstijlen. Salsa, club, R&B. This is the place to be in Rimini.

Morgen moeten we alweer uitchecken om naar onze volgende bestemming te reizen: Venetië. Dat moet één van de hoogtepunten worden van onze reis, al is eigenlijk elke bestemming een hoogtepunt tot nu toe. Maar voordat we naar Venetië gaan, maken we morgen eerst een tussenstop in het staatje San Marino, dat 25 km van Rimini vandaan ligt. Stond niet in de planning, maar dat maakt het des te leuker.