Etna visum

Als je op reis gaat naar Etna, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Etna nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Etna heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Etna bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Etna overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Etna gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Etna

Beste foto's & tips van Etna

'493229' door Zandkorrel '493229' door Zandkorrel

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Etna

Zandkorrel

Als je naar Sicilië gaat is een excursie naar de Etna erg de moeite waard. Je kunt een begeleide wandeling maken rond de kraterrand. Zelf heb ik geen heel goede conditie, dus ik vond het af en toe zwaar, maar uiteindelijk goed te doen. Toen ik er was, lagen er nog plekken sneeuw, wat wen prachtig gezicht was met al die zwarte lava. Neem wel een jasje mee, het is niet warm daar boven!

'444401' door Oswald '444401' door Oswald

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Etna nog steeds actie

Oswald

De Etna op Sicilië blijft actief, de ene keer wat heftiger dan de andere keer. Als je in het gebied eromheen rond rijdt, zie je niet alleen de 'verse' banen van de lavastromen, maar ook de verwoestende kracht van het natuurgeweld dat vulkaanuitbarsting heet. Bizar!

'461210' door Zandkorrel '461210' door Zandkorrel

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Lava, sneeuw en stoom

Zandkorrel

Op Sicilië heb ik een wandeling gemaakt langs de kraterrand van de Etna. Een immens grote lap zwarte lava, hier en daar onderbroken door rode accenten, zwavel, stoom en - op het moment dat ik er was - sneeuw! Geeft een mooi effect.

Laat kaart zien