Colosseum

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Colosseum

Colosseum,
Italië


Het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Colosseum is het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Het amfitheater werd juli 2007 tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen. Aangezien ik met een vriend heb besloten ze allemaal te gaan zien stond deze op de lijst.

De naam Flavisch Amfitheater komt door de tijd waarin het is gebouwd, de zogenaamde Flavische dynastie, een dynastie van Romeinse keizers die van 69 tot 96 na Christus aan de macht was. In 72 na Christus werd een begin gemaakt met de bouw. Op dat moment was Vespasianus keizer. De financiering vond plaats uit de krijgsbuit van de plundering van Jeruzalem in 70 na Christus.
Het bouwen van dit prachtige werk duurde ongeveer tien jaar.

Welbekend is die funtie van het theater, te weten voor gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren.

Een van de bekendste spelen zijn de spelen net na de opening. Keizer Titus organiseerde spelen die honderd dagen duurden. In het amfitheater vonden niet alleen de beroemde gevechten plaats tussen bijvoorbeeld gladiatoren. Er zijn ook verhalen bekend over wedstrijden tussen kraanvogels en er zou zelfs eens een wedstrijd tussen vier olifanten hebben plaatsgevonden.

Kort na de opening van het Colosseum waren in het amfitheater ook naumachiae (zeeslagen) te zien. Het theater werd voor die gelegenheid met miljoenen liters water gevuld waarna beroemde zeeslagen uit de geschiedenis werden nagespeeld.

Het Colosseum heeft een oppervlakte van 188 bij 156 meter en een omtrek van 527 meter. Het amfitheater is ongeveer 49 meter hoog.

Om het theater te bezoeken (binnen) is het verstandig om een ticket online te kopen. De kosten zijn 12 euro PP. Ben je onder de 25 en EU inwoner dan krijg je korting.