Italië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Italië image

Italië

Italië
Europa
ErwinMaria

Gids in Rome

Een congres over business and humanities van het Nederlands Instituut bracht mij in Rome. Inspirerende bijeenkomst met filosofen, taalkundigen en historici aan de ene kant (want zo was het wel) en mensen uit het bedrijfsleven aan de andere. Ze waren vanuit de hele wereld gekomen om zich te buigen over de verbinding tussen geesteswetenschappen en organisaties.
Aan het eind van de tweede dag van het congres op het Istituto nam een student me mee naar de gastenverblijven om me te laten zien hoe die er nu uitzien. Heb er zelf twee keer als student langere tijd verbleven dertig jaar geleden. Beetje gepraat over hoe dat nu ging, in zo’n maandelijks wisselende gemeenschap van kunstenaars en wetenschappers. Er is weinig veranderd gelukkig. Wat wel opmerkelijk is: ik heb sterk de indruk dat studenten nu meer studeren dan feesten.
Wilde vooral ook checken wat er nog niet te zien was in het Rome van de jaren tachtig. En dat is meer dan je denkt in de eeuwige stad. Verder lezen: https://www.managementenconsulting.nl/blog/erwin-pol/gids_6546