Italië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Italië image

Citytrip Italie? Denk eens aan Turijn!

Italië
Europa
SourOnTour

Citytrip Italie? Denk eens aan Turijn!

Mijn eerste studiereis! En die ging naar Turijn en omgeving. Niet veel mensen zullen een beeld hebben bij deze stad en de regio Piemonte en dat had ik ook niet. Denk je aan een citytrip naar Italië, dan denk je al snel aan Rome of Milaan, maar denk de volgende keer ook eens aan Turijn. In dit blog lees je meer over deze mooie trip met mijn Face2Face Travel collega’s. Om een goede indruk te krijgen van deze stad, Piemonte en de studiereis, kijk dan onderstaand filmpje.

https://youtu.be/QuS8iZ6c4bQ

Van industriestad naar een elegante en bruisende stad

In nog geen anderhalf uur vlieg je vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Piemonte, Turijn. Deze stad heeft jarenlang bekend gestaan als een oude industriestad, maar dat is veranderd! In verband met de olympische winterspelen in 2006, die op steenworpafstand van Turijn hebben plaatsgevonden, hebben de infrastructuur van de stad en de toeristische attracties een flinke metamorfose ondergaan. Ik vond het als een hele schone, mooie en veilige stad overkomen.

Altijd droog of juist koel shoppen!

Een leuk feitje is dat het centrum van Turijn maar liefst 18 kilometer overdekte voetpaden heeft! Bij regen is het erg fijn om droog te kunnen lopen langs de moderne winkels, gezellige cafeetjes en mooie pleinen. Pech met het weer kan je altijd hebben, maar dit was gelukkig maar van korte duur. In de zomer als de zon de stad juist goed kan opwarmen is het ook wel prettig om niet pal in de zon te hoeven lopen.

Terug naar de middeleeuwen in park Valentino

Zoals in zoveel steden is het ook in Turijn makkelijk om een fiets te huren en op deze manier de stad te verkennen. Net even buiten het centrum aan de rivier de Po ligt het grote park Valentino. Lekker om even de drukte van de stad te ontvluchten. In dit park is in 1884 een middeleeuws dorp nagebouwd, Borgo. Super leuk om hier even doorheen te wandelen. Overal stonden kraampjes met diverse etenswaren uitgestald. Het rook allemaal heerlijk en dan die kleuren, zie de toegevoegde foto!

Onze route door het onbekende achterland van Turijn

Op de dag dat mijn collega’s en ik geland zijn in Turijn rijden we met huurauto’s naar ons eerste hotel ten Noorden van Turijn. Onze eerste bestemming is het plaatsje Romano Canavese, waar we verbleven in Relais Villa Matilde. Naast het zwembad, op het terras met een glaasje wijn in de hand hebben we heerlijk van het zonnetje genoten.
De volgende dag vertrokken we richting zuiden en hebben we verschillende dorpjes en stadjes aangedaan. Zo ook Asti, ongeveer 60 kilometer ten oosten van Turijn. In de middeleeuwen was Asti de grootste stad van Piemonte en dit is ook te zien aan de vele historische gebouwen en kerken.

De tweede nacht in Piemonte hebben we doorgebracht in het dorpje Borgomale dat ongeveer 400 inwoners telt. Nog minder dan Asenray (mijn dorpje)! Hier kan je dus perfect genieten van de rust, midden tussen de vele wijngaarden op het mooie terras van Relais Montemarino. Een hotel met een geweldig mooie ligging.

De laatste dag verbleven we in hotel Best Western Plus Genova Turin. Dit hotel lag lekker centraal, vlakbij het station. Veel bezienswaardigheden, restaurants, uitgaansgelegenheden en parken lagen op loopafstand, dus naar mijn mening een prefect ligging. Na een fijne nacht en een vrolijk ontbijt was het weer tijd om Bella Italia achter ons te laten.

Foto's

Gedroogd fruit in park Valentino
Gedroogd fruit in park Valentino
SourOnTour