Bizarre wetten in Italië image
Jan-Petra

Bizarre wetten in Italië

Draag op Capri geen bikini buiten het strand en bouw geen zandkastelen op het strand van Eraclea vlakbij Venetië. Dikke kans dat je dan een boete aan je broek hebt hangen. In Italië is namelijk een hele reeks nieuwe wetten ingevoerd.

De Italiaanse overheid gaf burgemeesters de bevoegdheid om nieuwe verordeningen door te voeren, om zo de criminaliteit in Italië terug te dringen. En dat zorgt ervoor dat je in Italië op je tellen moet passen als je niet in de buidel wilt tasten.

Verbod op zandkastelen
Zo kost roken op het strand van Oristano in Sardinië je 360 euro en is op Capri het dragen van lawaaierig schoeisel zoals houten klompen of het dragen van een bikini buiten het strand absoluut verboden. Verhuis je naar het strand van Eraclea, vlakbij Venetië, ga dan geen zandkastelen bouwen of balspelletjes doen.

Geen duiven voeren
Rotzooien met je liefje in de auto in Eboli kost je 500 euro en in het centrum van Lucca mag je geen duiven meer voeren. Wil je met vakantievrienden 's nacht plaatsnemen in het park van Novara? Niet doen, want de nacht doorbrengen in het park met twee of meer personen kost je ook geld. Mocht je tenslotte nog de behoefte hebben om het gras te maaien van je vakantieappartement in Forte di Marmi, wacht dan tot na het weekend. Anders zorgt een boete voor het slinken van je vakantiebudget.

Belachelijke wetten
De Italianen zijn niet blij met de nieuwe regels, die door velen als belachelijk worden gezien. De kranten spreken al van 'de zomer van verboden.'