Italië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Airbnb pimpt oude Italiaanse dorpjes. Zo slaap je er

Gepubliceerd: 21 nov 2017

In het binnenland van de Italiaanse laars liggen ruim 2500 pittoreske, half verlaten dorpjes te wachten op ontdekking. Het enige probleem: er zijn nauwelijks voorzieningen voor toeristen. Airbnb gaat dit soort dorpjes daarom onder handen nemen. Zo slaap jij zelf voor een prikkie in een slaperig Italiaans dorpje.

Columbus Travel
Columbus Travel


Zo overnacht je in het pittoreske dorpje Civita di Bagnoregio (Foto: Reisreporter Bocaj)

Verspreid over Europa liggen duizenden in verval geraakte dorpjes. Vooral in Italië is de leegstaand hoog als gevolg van vergrijzing en het wegtrekken van de jeugd. Er is momenteel dus geen ondernemer die er brood in ziet. Airbnb ziet het daarentegen wel zitten. De populaire verhuursite, met vier miljoen slaapplekken ook wel het grootste ‘hotel’ ter wereld genoemd, heeft reeds één dorpje klaargestoomd voor het Airbnb-toerisme: Civita di Bagnoregio, een dorpje ten noorden van Rome. Via de website kun je er nu een opgeknapt historisch pand huren. En bij aankomst word je welkom geheten door je Airbnb-host, de burgemeester. De opbrengst gaat grotendeels naar een gemeenschapsfonds, waar weer andere panden mee opgeknapt kunnen worden. Klik hier voor het aanbod. 

Voor jezelf beginnen in een Italiaans spookdorp

Heb jij altijd al eens voor jezelf willen beginnen in het buitenland, maar hikte je op tegen de hoge kosten? Dan heb jij misschien wel oren naar een Italiaans avontuur! Burgemeesters van talloze Italiaanse dorpen gooien namelijk leegstaande huizen op de markt voor stuntprijzen. De leegstand is een gevolg van de vergrijzing. Dit is goed nieuws voor iedereen die altijd al eens een schilderachtige, Italiaanse villa heeft willen bezitten. Neem het pittoreske, Siciliaanse dorp Gangi. Vroeger woonden er 16.000 inwoners, nu is daar minder dan de helft van over. Momenteel worden leegstaande panden er zelfs gratis aangeboden aan buitenlanders. Het enige addertje onder het gras: je moet de boel zélf renoveren en restaureren. Durf jij het aan?

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Handige Tips
Zo slaap je in 2018 gratis in sfeervolle B&B's

06 dec 2017, Al eens gehoord van de jaarlijkse, Italiaanse traditie Settimana del Baratto? Gedurende deze week verblijf je gratis in honderden Italiaanse B&B’s in ruil voor allerhande klusjes. Er is ook een internationale editie: de World Barter Week. Zo...

0
Reisnieuws
Eataly World-pretpark uitgekotst in Italië. Dit is waarom

04 dec 2017, Wie houdt nou níét van handgemaakte pasta, échte mozzarella en verse parmaham? Je vindt deze culinaire geneugtes onder één dak in het gloednieuwe Eataly World, ’s werelds eerste gastronomische pretpark in Bologna. En toch trekken de Italian...

0
Bizar
Lachen! Zo ziet het Romeinse rijk eruit als metrokaart

09 nov 2017, Alle wegen leiden naar Rome … Een Amerikaanse statistiekstudent nam dit gezegde wel héél letterlijk, want hij creëerde een hedendaagse metrokaart van het oude Romeinse rijk. Met Rome als centraal station. Welke moderne steden herken jij erin?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.