VIDEO: Berghut 2.0 image
Arnieh

VIDEO: Berghut 2.0

Wat zouden de Alpen zonder de traditionele berghutjes zijn? Ze roepen associaties op met Heidi, Milka-koeien, knapperende haardvuren en misschien wel vooral met wintersport. Toch vinden de designers van LoveGrove Studio het tijd voor iets nieuws op berghutgebied.

De nieuwe generatie berghutten is niet van hout, maar van dubbel glas met een weerkaatsende laag. Ze hebben de vorm van een capsule en zijn acht meter lang. Door ze van glas te maken, moeten ze opgaan in de omgeving. En geven ze dag en nacht uitzicht op de bergen.

Romantisch

Ideaal voor een romantisch verblijf voor twee, zo denken de ontwerpers. En ook bij het design van het interieur hebben ze hier rekening mee gehouden. De twee verdiepingen van de capsule lopen vloeiend in elkaar over en zijn bedekt met zacht wit leer. Het licht is op allerlei manieren in te stellen, om de optimale sfeer te creëren.

Zelfvoorzienend

Natuurlijk is ook aan het milieu gedacht. De bergcapsules worden uitgerust met zonnepanelen en een kleine windturbine, waardoor ze in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Door de optimale ligging in de bergen zal naar verwachting aan zowel zon als wind geen gebrek zijn.

Dolomieten

Hoe futuristisch het ontwerp ook klinkt, nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van de eerste berghut 2.0. Hij is binnenkort op 2100 meter hoogte te vinden in het dorpje Piz la Ila (Alta Badia) in de Italiaanse Dolomieten.

Bekijk de Alpine Capsule





Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.