Zuidland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuidland image

Zuidland

Zuidland
IJsland
Laidbackfool

Het noorderlicht

Yeah it’s my birthday, en wat ben ik toch getrakteerd gisteravond. Net na het eten zijn we nog even naar Jokulsarlon geregen. Dit meer ligt vol met ijsblokken, tel daarbij een schitterend noorderlicht bij op en je hebt één van de meest bijzondere avonden van je leven.

het was als een deken die opeens opdook uit het niets. Groene vlekken met rood die over horizon heen daalden. Het duurder meer als 2 uur en we hadden een schitterend uitzicht over het meer. Hebben we gelukkig toch nog het noorderlicht echt mogen aanschouwen zoals we het hadden voorgesteld!

Vandaag zouden we een ijscave tour doen, dit was echt één van de hoogtepunten van onze reis. Dit hadden we juist op mijn verjaardag geboekt omdat het iets speciaals is. Helaas deed het weer roet in het eten gooien. Alle caves bleken volgelopen te zijn en op het laatste moment werd onze tour gecanceled. Er zat dus niets anders op om weer 6 uur naar huis te Reykjavik te rijden want morgen gaan we weer naar huis.

Aangekomen in Reykjavik kwam ik er achter dat mijn goede statief nog in Jokulsarlon lag. Het was dus best een zure verjaardag en ik baalde flink. Echter belde ik direct naar het daar gelegen restaurant en ze hadden hem gevonden. Als alles meezit sturen ze deze op naar Nederland. Super lief!!