Zuid Schiereiland IJsland vaccinatie

Ga je op reis naar Zuid Schiereiland IJsland, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Zuid Schiereiland IJsland. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Zuid Schiereiland IJsland en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Zuid Schiereiland IJsland kan namelijk van gebied tot gebied in Zuid Schiereiland IJsland verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Zuid Schiereiland IJsland nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Zuid Schiereiland IJsland.  

Informatie over Zuid Schiereiland IJsland

Beste foto's & tips van Zuid Schiereiland IJsland

'457574' door MiekeDeHaas '457574' door MiekeDeHaas

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Kirkjufellsfoss

MiekeDeHaas

Deze waterval ligt aan de noordzijde van het schiereiland Snaefellsnes. Het is geen overdreven grote waterval maar ligt daar prachtig. De berg Kirkjufell ligt in de buurt. Helaas kreeg ik de berg en de waterval niet samen op de foto.

'526979' door JoshuaX '526979' door JoshuaX

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Kleifarvatn mysterie

JoshuaX

Ook in IJsland is er een meermonster gespot. Het broertje van "Nessie" is een slangachtig monster zo groot als een walvis. Men heeft het enkele malen zien boven komen, om de twee minuten. Het meer waar dit heeft plaatsgevonden is het Kleifarvatn op het schiereiland Reykjanes, met 97 meter één van de diepste meren in IJsland. Of je het nu gelooft of niet, dit mythische verhaal geeft toch een stukje extra sfeer en mystiek als je er bent. Kleifarvatn is prachtig om vanaf een aantal punten te bekijken en er een stuk omheen te wandelen. Het heeft verschillende lavastranden en precies halverwege het meer kom je langs de weg een in het water lopende rots met erop een oker gekleurd plateau tegen. Stop hier zeker, het is een prachtig uitkijkpunt en je kunt heerlijk dit plateau op je gemak verkennen. Kijk ook vooral goed om je heen of je het monster niet toevallig ziet, wij hebben hem net gemist. Het ligt op maar een half uur van het vliegveld, dus je kunt het mooi bezoeken op je laatste dag in IJsland. Ook goed te combineren met de iets verderop gelegen Blue Lagoon.

'414390' door Jenny '414390' door Jenny

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Steenmannetje/elfenhu

Jenny

In het onherbergzame landschap van IJsland komen we dit steenmannetje tegen. Een steenmannetje is een stapel van natuursteen, het maken hiervan gaat terug tot de bronstijd. Er kunnen diverse dingen mee worden bedoeld. Vroeger werden er soms graven mee aangegeven, de top van een heuvel/berg kan worden aangeduid, meerdere mannetjes na elkaar kunnen een pad in de bergen of over een gletsjer markeren, wandelaars nemen soms een steen van onderaan de berg mee naar boven om daar op een stapeltje te leggen en stapels stenen worden ook wel eens gebruikt om een historische gebeurtenis aan te geven. Volgens IJslanders betreft het elfenhuisjes...

Laat kaart zien