Westland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overnachten op de Langjökull

Westland,
IJsland


Eén van de meest bijzondere overnachtingsplekken van IJsland is deze caravan die bovenop de Langjökull-gletsjer staat. Klein en basic, maar alles wat je echt nodig hebt is aanwezig.

De Langjökull is met een oppervlak van 1021 km² de één na grootste gletsjer van IJsland en je kunt hier diverse activiteiten ondernemen zoals gletsjerwandelen. een huskytocht en sneeuwscooteren. Overdag zijn er daarom nog wel wat mensen op de gletsjer (het is hier nooit heel druk), maar als de laatste bezoekers vertrokken zijn, ben je helemaal alleen. Een unieke ervaring, de stilte, weidsheid en de steeds wisselende weersomstandigheden.

De Langjökull is te bereiken met een 8wd truck en de overnachting kan alleen geboekt worden bij plaatselijke toeristenbureautjes in IJsland zelf. Omdat er slechts één caravan staat, moet je een beetje geluk hebben dat ie nog niet gereserveerd is.

Het vervoer en 24 uurs verblijf op de gletsjer kost ongeveer 150 euro p.p. (max. 2 personen) Niet goedkoop, maar wel een ‘once-of-a-lifetime' - ervaring.