Thingvellir Reviews

9

Categorie: Stad

Thingvellir

Haribobanaan was hier op 2013-09-30

Als je aan IJsland denkt is waarschijnlijk niet het eerste wat in je op komt duiken of snorkelen. Een van de geheimen van IJsland is de Silfra kloof in het Nationaal park Þingvellir. Hier ontmoeten de tektonische platen van Amerika en Europa elkaar. Je duikt dus in feite tussen twee continenten. Met een zicht tot 120 meter is dit één van de beste (zoet water) duiklocaties ter wereld. De Silfra kloof ontstond ongeveer 135 miljoen jaar geleden toen deze twee platen uit elkaar dreven nadat ze onderdeel waren van het supercontinent Pangea. Omdat de verschuiving van continenten een doorgaand proces is, drijven de platen vandaag de dag ook nog uit elkaar. Deze excursie is eenvoudig te boeken via de website dive.is. Je kiest zelf de datum en tijdstip en vervolgens wordt je gewoon bij je hotel/appartement (in Reykjavik) opgehaald. De tour is bijna het gehele jaar en elke dag van de week beschikbaar. Alles inclusief (met ophalen) kost ongeveer 200 euro. Enkele jaren geleden was dit nog stukken goedkoper maar ieder jaar gaat deze prijs omhoog. Dit is prijzig maar zeker de moeite waard. De vergezichten onderwater zijn subliem. Je hoeft hier overigens niet naar vissen of ander waterleven te zoeken want die zijn er niet. De watertemperatuur is 2-4 graden Celsius. Om je tegen de kou te beschermen krijg je een dubbel pak aan, maar zelfs dan is het nog ijskoud. De snorkeltocht door deze kloof duurt ongeveer 35 minuten en na afloop staat er een warme kop chocolademelk voor je klaar!
Prachtige vergezichten onderwater
Zuivere drinkwater
Duiken of snorkelen tussen twee continenten
Mooiste zoetwater duiklocatie ter wereld
Door lichte stroming drijf je vooruit
Professionele begeleiding

Geen vissen / waterleven
IJskoud
Prijzig
review geplaatst op 2017-02-08 Door Haribobanaan.

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie