Thingvellir

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Thingvellir image

Thingvellir

Thingvellir
IJsland
Laidbackfool

De gouden cirkel

Laten we nu maar is echt de natuur van IJsland ontdekken. De gouden cirkel word toch gezien als een must see als je in IJsland bent.
Dus lekker vroeg de auto in (7 uur) en op weg naar Thingvellir. Onze eerste stop is namelijk een hele bijzondere plek. Hier is namelijk ons rechtsysteem onstaan. Ook is deze plek beroemd omdat de Amerikaanse en Europese aardkorsten hier samen komen. Een heel bijzonder iets om te zien.

Hierna zijn we de geyser gaan bezoeken. De geiser
waar alle geisers naar vernoemd zijn. Wat een kracht komt er toch uit. Helaas de geyser zelf doet het niet meer omdat er debielen zijn geweest die er zeepsop in hebben gegooid. Maar de geiser ernaast spuit nog wel tientallen meters omhoog.

Onze volgende stop was Gullfoss, de grootste waterval van IJsland. Op foto’s lijkt hij al groot maar je weet niet wat je ziet als je er bij staat. Een oorverdovend gekletter de rivier in. Het was jammer dat het net ging regenen dus de foto’s zijn iets minder mooi als gehoopt met een heerlijk zonnetje. Maar dit mocht zeker de pret niet drukken.

Onderweg naar Selfoss, de volgende waterval kwamen we nog een uitgebluste vulkaan tegen. Uiteraard hebben we die dan ook maar even getrotseerd.

Aangekomen in Selfoss bleek dat ik niet goed in het boekje had gelezen. Hier was namelijk helemaal geen waterval, maar een stad. Helemaal voor niks heengegaan! Ach dan maar weer 100km richting Reykjavik, foutje bedankt…