Seydisfjördur vaccinatie

Ga je op reis naar Seydisfjördur, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Seydisfjördur. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Seydisfjördur en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Seydisfjördur kan namelijk van gebied tot gebied in Seydisfjördur verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Seydisfjördur nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Seydisfjördur.  

Informatie over Seydisfjördur

Beste foto's & tips van Seydisfjördur

'508259' door A.Verleg '508259' door A.Verleg

IJslandSeydisfjördur

IJslandSeydisfjördur

Noors

A.Verleg

Seyðisfjörður wordt ook wel het Noorse dorp genoemd. Dit vanwege de kleurrijke huisjes en omdat men aanneemt dat hier de eerste Noormannen voet aan wal zetten. Hoe dan ook een aangenaam rustig en liefelijk dorp. Diezelfde rust wordt wreed verstoord als de ferry uit Denemarken aankomt of vertrekt. Het dorp loopt helemaal vol met campers, 4x4 trucs en nog veel meer. Gelukkig heeft dat ook zijn charme en duurt het maar kort. Deze foto is overigens rond middernacht genomen.

'507122' door A.Verleg '507122' door A.Verleg

IJslandSeydisfjördur

IJslandSeydisfjördur

Reflecties

A.Verleg

Op weg naar Seyðisfjörður kom je langs Heiðarvatn, een meer op maar zo`n 400 meter boven de zeespiegel. Bij ons, op het Europese vasteland, moet je naar de 2000 meter voor ijs en sneeuw. Hier op die 400 meter is, of was het op onze reis, een en al ijs en sneeuw. Windstil, een beetje heiig en een doorkomend zonnetje geeft deze voor mij bijzondere sfeer.

'503658' door A.Verleg '503658' door A.Verleg

IJslandSeydisfjördur

IJslandSeydisfjördur

Dubbel

A.Verleg

Het was dit jaar een slecht voorjaar, veel kou en neerslag, zo werd mij verteld. In de week voordat wij landden was er ook slecht weer geweest, zei men. Op de rit naar Seydisfjördur kom je langs Heidarvatn. Dit meer ligt niet eens zo hoog, maar toch een enorme verrassing als je uit het mooie groene land komt vanuit Myvatn. Het meer lag vol met ijs en rondom lag nog volop sneeuw. In een paar kilometer van een groene wereld naar een wereld van ijs en sneeuw.

Laat kaart zien