Rondom Reykjavik reisblogs

Weersperikelen

kellybaetsen was er (tot 23 mei 2011) Gepost op 18 sep 112 reacties

Hoor de wind waait door de bomen, hier in IJsland waait heeeel veeel wind!!
Zal het vliegtuig nu wel komen nu hij Grimsvôtn zo lelijk vindt?
Nu hij Grimsvôtn zo lelijk vindt
Ja hij komt door donkere aswolken, Icelandair o zo snel
Als hij wist hoe zeer wij wachten, ja gewis dan kwam hij wel
Ja gewis dan kwam hij wel

Juist, lijkt me duidelijk. Ook dit jaar is er weer een megasteenpuist ontploft, genaamd Grimsvôtn. Al die grapjassen die voor deze vakantie lollig zeiden dat ik moest uitkijken voor een vulkaanuitbarsting, zoek dekking!
Voordat we te horen krijgen of we nog een aantal dagen verplicht vakantie moeten vieren bij windkracht tien staat er nog wat sightseeing gepland.
West IJsland met zijn fjorden, watervallen en bronnen staan op het programma. Terwijl de buschauffeur met grote moeite de bus op de weg kan houden door absurde rukwinden, staren we vol verbazing naar een verlaten walvishaven. Helaas is walvisvangst hier sinds 2006 weer legaal en menig toerist kan het dan ook niet laten een taaie walvissteak te consumeren.
In de haven zie ik achter hoge hekken een aantal walvisbeenderen liggen en besef me nog meer waarom ik zo zwaar tegen walvisvangst ben.

De bus rijdt verder door de Bogarfjodur vallei met zijn mooie bergkammen, lavavelden en rivieren waar wilde zalm in zwemt. Volgens IJslanders wordt deze streek bewoond door elfen.
Door wat? Ja, jullie lezen het goed. Tweederde van de IJslanders gelooft stellig in elfen of gelooft dat ze ooit hebben bestaan
Kenmerkend voor de IJslandse cultuur zijn namelijk de vele legenden en sagen die bol staan van elfen, trollen, geesten, vikingkoningen enz. Middle Earth komt hier tot leven!
Als je langs de grillige rotsfiguren loopt bij de Barnafoss waterval zou je er bijna in willen geloven. Deze waterval is echt schitterend en vol verbazing waan je jezelf in elfen- en trollenland. Magisch en sprookjesachtig mooi!
Via Deildartunguhver, een van 's werelds grootse heetwaterbronnen, rijden we naar de Grabrokkrater. Een wandeling naar boven geeft je een mooi panoramisch uitzicht over een immens maanlandschap. Dit met windkracht tien, sneeuw en hagel maakt deze wandeling vrij onvergetelijk.
Zodra er in Nederland windkracht 10 wordt voorspeld, kondigt het KNMI een weeralarm af. Ramen en deuren worden dichtgespijkerd, auto's worden zwaar beladen om te voorkomen dat ze wegwaaien, honden moeten binnen blijven zodat Toto niet nog een keer in Oz beland, voorraden in supermarkten worden geplunderd en wij worden gewaarschuwd vooral binnen te blijven! Kijk uit want het KNMI voorspelt windkracht 10!
In IJsland spreekt het voor zich dat je de Gabrokkrater gaat beklimmen want ze kijken hier immers niet op van een beetje wind.
Wij Nederlanders vinden het altijd toch zo lekker om te klagen over het Hollandse weer!
Het is te koud of te nat, te warm en te droog. Klagen, klagen, klagen...daar staan wij Hollanders bekend om. Kom met z'n allen naar IJsland en krab je dan nog een keer achter je oren als je weer eens klaagt over het Hollandse zeikweer.

Zo...nu maar kijken of het vliegtuig wil vertrekken. Zo niet, kan ik daar lekker over klagen!

kellybaetsen Positie 541 (431 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Barnafoss waterval
blogfoto nr. 2
Reykholt
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Leuk Kelly. Dubbel leuk omdat je een stuk beschrijft dat ik heb overgeslagen opweg van Reykjavik naar Snaefellsness. Vermakkelijk.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goed verhaal Kelly. Dit weer hoort er ook een beetje bij ij IJsland. Mooie foto's.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.