Rondom Reykjavik image
Rondom Reykjavik image Rondom Reykjavik image

Rondom Reykjavik

Reviews

Rondom Reykjavik
IJsland
Old_Selfa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
IJsland Rondom Reykjavik
Een klein uurtje rijden ten Oosten van Reykjavik ligt Hveragerdi. Rondom dit plaatsje komt overal de warme stoom uit de bergen. Een wandeling van drie kwartier brengt je naar een dal waar een heerlijk warme beek van 40 graden doorheen loopt. Links en rechts komt de stoom uit de bergwanden. Hier kun je je heerlijk onderdompelen in het warme water uit de vrije natuur. Op een centrale plek zijn er enkele houten boardwalks langs gebouwd, maar je kunt je overal laven aan het warme water. De beek zelf stinkt totaal niet, sommige stoomgaten onderweg wel (naar rotte eieren). Een heel mooi alternatief voor de warme bronnen van Landmannalaugar, en veel eenvoudiger te bereiken. Ook een heerlijk rustige en veel meer natuurlijk aanvoelende trip dan de drukke en toeristische Blue Lagoon. De wandeltocht zelf is ook prachtig, veel groen, rood, watervallen en vooral overal stoom uit de grond en bergen. Rijdt door het dorp heen en parkeer bij het riviertje waar een bruggetje overheen ligt, daar begint de wandeling naar de warme bronnen.
Regio
 • Niet heel toeristisch
 • warme bronnen in de vrije natuur
 • Ook bij koud weer heerlijk
 • prachtige omgeving, mooie wandeling
 • Wel wat drukker bij de boardwalks
Review geplaatst op 2016-11-23
7
IJsland Rondom Reykjavik
Het begon in een grote gemeenschappelijke hottub in Noord-Ijsland waar we een Duitser spraken. Hij vertelde ons dat hij tegen de klok in Ijsland rondreisde. Wij deden het juist andersom om te eindigen met de gouden cirkel (save the best for last toch!). Nou de Duitser vertelde ons dat hij het juist fijn vond om steeds minder toeristen te zien gedurende zijn trip. Achteraf hebben wij hem gelijk gegeven. Alle bezienswaardigheden rondom Reykjavik worden overspoeld met toeristen. Wij waren er in September en alhoewel deze periode buiten het hoogseizoen ligt schrokken wij van de drukte. Het zou niet fair zijn om dit prachtige gebied een slecht cijfer te geven maar gezien de rust en schoonheid van de overige gebieden in Ijsland raden wij aan om een bezoek aan Ijsland niet te beperken tot dit gebied.
Regio
 • Goede voorzieningen (winkels, restaurants etc
 • Veel accomodaties
 • Te veel toeristen
Review geplaatst op 2016-09-29
6
IJsland Rondom Reykjavik
De Gouden Driehoek bestaat uit drie toeristische bezienswaardigheden die dicht bij elkaar liggen en goed bereikbaar zijn vanuit Reykjavik. Het Nationaal Park Pingveillir, het geiserveld Geisir en de waterval Gulfoss. Als je dit bezoekt nadat je in het verlaten en ruige binnenland van IJsland bent geweest, is dit een beetje een afknapper. Ineens kom je bussen met Japanners tegen. Je bevindt je ineens in een echt toeristisch, georganiseerd gebied. De waterval is heel mooi, maar je loopt in een rij. Geysir viel tegen, er is één geiser, de Strokkur, die vaak spuit, maar daar houdt het wel ongeveer bij op. Als je in Yellowstone bent geweest, is dit een zeer bescheiden, klein geiserveld. Tegenvaller. Pingveillir is nog het mooiste omdat er meer te zien is, maar er liggen op de wandelroute van een uur maar liefst vijf parkeerplaatsen, je kunt er overal met de auto inrijden en dicht bij de bezienswaardigheden parkeren. Dit doet echt afbreuk aan de beleving en ervaring. Als je de Gouden Driehoek al gaat bezoeken, doe het dan aan het begin van je reis door IJsland, daarna wordt het alleen maar mooier en vooral minder toeristisch.
Regio
 • variatie tussen cultuur en natuur
 • Op zichzelf mooi om te zien
 • echt toeristisch, toeristenbussen
 • Geysir valt tegen, is klein
 • overgeorganiseerd, weinig beleving
Review geplaatst op 2016-09-21

TOP REISAANBIEDINGEN

Wintersporten in IJsland

Voigt Travel

Wintersporten in IJsland

Wintersporten met uitzicht op het fjord. Ooit meegemaakt? Ga mee naar het noorden van IJsland en beleef meteen de natuurrijke hotspots, zoals Myvatn.

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €2175
Winterweekend Myvatn en Akureyri

Voigt Travel

Winterweekend Myvatn en Akureyri

Een lang weekend Noord-IJsland met je eigen 4x4 huurauto. Rijd door besneeuwde lavavelden naar stomende warmwaterbronnen. Slaap in appartementen met prachtig uitzicht.

indiv. reis - Incl. vlucht - 4 dagen vanaf €795
Winterwonderland week Myvatn

Voigt Travel

Winterwonderland week Myvatn

Verblijf één week in ongerept Noord-IJsland in een prachtig hotel met fantastisch uitzicht op besneeuwde lavavelden en kratermeren. Inclusief zeven belevenisvolle excursies.

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €1595
Ga op camper avontuur door IJsland

Voigt Travel

Ga op camper avontuur door IJsland

Reis twee weken met eigen camper in pure vrijheid door de buitenaardse landschappen van IJsland. Slaap op de mooiste locaties met onvergetelijke uitzichten.

indiv. reis - Incl. vlucht - 15 dagen vanaf €1595
Zo mis je niets van IJsland

Voigt Travel

Zo mis je niets van IJsland

Van de ruige Westfjorden tot de populaire zuidkust en van het ongerepte noorden tot het onontdekte oosten. Inclusief excursies.

indiv. reis - Incl. vlucht - 22 dagen vanaf €3565
Ervaar het IJslandse boerenleven

Voigt Travel

Ervaar het IJslandse boerenleven

Hop van boerderij naar boerderij. Laat je door de locals naar de mooiste en meest pure IJslandse plekken leiden.

indiv. reis - Incl. vlucht - 15 dagen vanaf €2495
Ga op zomeravontuur in paradijselijk Noord-IJsland

Voigt Travel

Ga op zomeravontuur in paradijselijk Noord-IJsland

Geniet tussen stomende warmwaterbronnen, uitgestrekte lavavelden in de mooiste kleuren en metershoge helderblauwe watervallen. 

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €1925