Rondom Reykjavik Reviews

7

Categorie: Regio

Rondom Reykjavik

Het begon in een grote gemeenschappelijke hottub in Noord-Ijsland waar we een Duitser spraken. Hij vertelde ons dat hij tegen de klok in Ijsland rondreisde. Wij deden het juist andersom om te eindigen met de gouden cirkel (save the best for last toch!). Nou de Duitser vertelde ons dat hij het juist fijn vond om steeds minder toeristen te zien gedurende zijn trip. Achteraf hebben wij hem gelijk gegeven. Alle bezienswaardigheden rondom Reykjavik worden overspoeld met toeristen. Wij waren er in September en alhoewel deze periode buiten het hoogseizoen ligt schrokken wij van de drukte. Het zou niet fair zijn om dit prachtige gebied een slecht cijfer te geven maar gezien de rust en schoonheid van de overige gebieden in Ijsland raden wij aan om een bezoek aan Ijsland niet te beperken tot dit gebied.
Goede voorzieningen (winkels, restaurants etc
Veel accomodaties

Te veel toeristen
review geplaatst op 2016-09-29

8

Categorie: Regio

Rondom Reykjavik

Een klein uurtje rijden ten Oosten van Reykjavik ligt Hveragerdi. Rondom dit plaatsje komt overal de warme stoom uit de bergen. Een wandeling van drie kwartier brengt je naar een dal waar een heerlijk warme beek van 40 graden doorheen loopt. Links en rechts komt de stoom uit de bergwanden. Hier kun je je heerlijk onderdompelen in het warme water uit de vrije natuur. Op een centrale plek zijn er enkele houten boardwalks langs gebouwd, maar je kunt je overal laven aan het warme water. De beek zelf stinkt totaal niet, sommige stoomgaten onderweg wel (naar rotte eieren). Een heel mooi alternatief voor de warme bronnen van Landmannalaugar, en veel eenvoudiger te bereiken. Ook een heerlijk rustige en veel meer natuurlijk aanvoelende trip dan de drukke en toeristische Blue Lagoon. De wandeltocht zelf is ook prachtig, veel groen, rood, watervallen en vooral overal stoom uit de grond en bergen. Rijdt door het dorp heen en parkeer bij het riviertje waar een bruggetje overheen ligt, daar begint de wandeling naar de warme bronnen.
Niet heel toeristisch
warme bronnen in de vrije natuur
Ook bij koud weer heerlijk
prachtige omgeving, mooie wandeling

Wel wat drukker bij de boardwalks
review geplaatst op 2016-11-23

6

Categorie: Regio

Rondom Reykjavik

De Gouden Driehoek bestaat uit drie toeristische bezienswaardigheden die dicht bij elkaar liggen en goed bereikbaar zijn vanuit Reykjavik. Het Nationaal Park Pingveillir, het geiserveld Geisir en de waterval Gulfoss. Als je dit bezoekt nadat je in het verlaten en ruige binnenland van IJsland bent geweest, is dit een beetje een afknapper. Ineens kom je bussen met Japanners tegen. Je bevindt je ineens in een echt toeristisch, georganiseerd gebied. De waterval is heel mooi, maar je loopt in een rij. Geysir viel tegen, er is één geiser, de Strokkur, die vaak spuit, maar daar houdt het wel ongeveer bij op. Als je in Yellowstone bent geweest, is dit een zeer bescheiden, klein geiserveld. Tegenvaller. Pingveillir is nog het mooiste omdat er meer te zien is, maar er liggen op de wandelroute van een uur maar liefst vijf parkeerplaatsen, je kunt er overal met de auto inrijden en dicht bij de bezienswaardigheden parkeren. Dit doet echt afbreuk aan de beleving en ervaring. Als je de Gouden Driehoek al gaat bezoeken, doe het dan aan het begin van je reis door IJsland, daarna wordt het alleen maar mooier en vooral minder toeristisch.
variatie tussen cultuur en natuur
Op zichzelf mooi om te zien

echt toeristisch, toeristenbussen
Geysir valt tegen, is klein
overgeorganiseerd, weinig beleving
review geplaatst op 2016-09-21

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie