Rondom Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sneeuwblind

Rondom Reykjavik,
IJsland


Afhankelijk van het weer en de (ijs en sneeuw) situatie op de weg, duurt het een kleine 2 uur om vanaf de KEF luchthaven een andere wereld te betreden. De rit is prachtig al word je er soms bijna sneeuwblind van met laaghangende winterzon en een maagdelijk wit winterdeken....zie foto.

Er staan 2 houten huizen op het land van Palmi Sigmarsson. Een daarvan is het hoofdgebouw. Het heeft drie slaapkamers, een badkamer, een open keuken en een grote open haard. Het andere gebouw is een stuk kleiner en bestaat uit een tweepersoons slaapkamer, wasruimte en een sauna.

Het grote, bosrijke landgoed (inclusief family sized hot tub) is te bereiken via een 400 meter lange privé weg die leidt naar een 25 meter lang looppad naar de huizen. Met een brullende rivier aan je voeten, je eigen (warm en naar zwavel geurend) water en geen directe buren ben je een ingrediënt in de smeltkroes van de IJslandse natuur.

Reykjavik is ongeveer 1 ½ uur rijden en de Golden Circle wacht geduldig aan het eind van je oprijlaan. Je kunt de hele rambam en een schat aan herinneringen hier huren: https://www.airbnb.com/rooms/1677240