Reykjavik reisblogs

BrrrIJsland

kellybaetsen was er (tot 18 mei 2011) Gepost op 25 mei 115 reacties

Als ik aan de Blue Lagoon denk ik aan…witte stranden, wuivende palmbomen, tropische temperaturen, Christopher Atkins in een veel te klein lendendoekje oftewel paradijs op aarde.
Na 3 uur vliegen ben ik uiteindelijk ook bij de Blue Lagoon aangekomen…toch?
De witte stranden hebben plaatsgemaakt voor een zwart lavalandschap, wuivende palmbomen zijn vervangen door ..uhh…ik zie geen bomen, over tropische temperaturen zullen we het maar helemaal niet hebben en die blonde Atkins in zijn minuscule lendendoekje heeft plaats gemaakt voor kuddes toeristen in speedo’s (ieuwhh) inclusief bierbuiken (dubbel ieuwhh). Welkom in IJsland!!!

De Blue Lagoon dus. Niets geen paradijselijke stranden maar een in een lavaveld aangelegd meer, gevuld met heerlijk warm water. Het water komt uit 1800 meter diepe bronnen en is extreem zout (12.5%).
Aan het water en de witte klei van de Blue Lagoon wordt een heilzame werking toegeschreven. Met name psoriasispatiënten hebben er baat bij. De Blue Lagoon is een van de vele grote trekpleisters van IJsland dus dat moeten we uiteraard ook proberen.

Tussen alle dikke vesten, mutsen en handschoenen en thermosondergoed heb ik ook ergens een bikini verstopt zitten voor deze ijskoude uitdaging. Kijkend naar de thermometer die niet boven de 10 graden komt vraag ik mezelf af waarom ik zonodig in bikini naar BUITEN moet. Bij deze temperatuur heb ik eerder de neiging om de ski’s van zolder te halen.
Ach, ik moet niet zeiken want Barbie & Co zijn immers ook voor heel Nederland in bikini van de skipiste gegaan. Gaan met die banaan dus. Mijn multifunctionele parero blijkt hier toch niet zo functioneel te zijn. Een poging me te omwikkelen met dit kleine en flinterdun stukje stof voor een beetje warmte mislukt faliekant waardoor ik alsnog bedekt ben met 36.587 mierentietjes.
Waar is die elektrische deken als je hem nodig hebt?
Sneller dan het licht maak ik een sprintje en beland met een grote hink-stapsprong in het heerlijke warme water dat 37-41 graden is. Oh, wat is dat lekker. Geen slecht begin om je vakantie te beginnen.

De meeste mensen smeren hun gezicht vol met de bekende ijslandse klei wat erg goed voor de huid is. Lachwekkend is het wel aangezien ik iedereen voorbij zie zwemmen met een gezicht dat eruit ziet alsof ze in een slagroomtaart zijn gevallen. Nee, die klei sla ik maar over. Het water heeft een vreemde zwavelgeur waardoor je het idee hebt dat je voortdurend rotte eieren ruikt. In het water is ook een bar waar de vele heren met een pilsje rondzwemmen. Nu weet ik dus waarom kennissen vorige jaar zo onder de indruk waren van IJsland! Bier en ....warm water, tralalala!
Na anderhalf uur te hebben gerelaxed was het weer tijd om deze IJslandse Blue Lagoon te verlaten en richting Reykjavik te gaan.

kellybaetsen Positie 613 (434 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Blue Lagoon
blogfoto nr. 2
Blue Lagoon
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Reacties bij deze blog

valari

Door: valari • Geplaatst op

Erg leuk! Ik hoop het over een week een bezoekje aan te brengen. Nog ander must do's voor Ijsland?

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel leuk beschreven. Ik denk dat ik alleen maar ga kijken..

maranopreis

Door: maranopreis • Geplaatst op

Haha, wat kan je leuk schrijven. Ik denk overigens dat Chris Atkins zijn lendedoekje wellicht heeft ingewisseld voor een speedootje en met bierbuik daar ook rondkloste. Tja en dan dat aantal mierentietjes, indrukwekkend..............................

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Wat is er mis met speedo's onder bierbuiken? Je had het boven 0 dus dat viel mee. Geen mierentietje vergeten? Leuke eerste kennismaking!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

En, was je na het bad ook snel weer op temperatuur? Leuk verhaal!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.